WebFazek Etelek gyerekeknek Sajtos -almás csirkemell
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 dg csirkemell
0,5 kg alma
rozmaring
szerecsendió
3 dkg margarin
5-6 dkg reszelt sajt

Elkeszites
Két közepes nagyságú csirkemellet kicsontozunk, bőrét lefejtjük, majd félbevágva enyhén kiverjük. Sózzuk, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. és mélyebb tűzálló tálba fektetjük. 2-3 dkg margarint darabolunk rá, az edény fedelével vagy alufoliával betakarva, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már pirosodni kezd ráterítünk kb. 0,5 kg magházától megtisztított, cikkekre vágott almát, majd ismét letakarva még 10-15 percig sütjük. Tálalás előtt 5-6 dkg reszelt sajttal szórjuk meg, és tovább pirítjuk míg a sajt ráolvad. Tizpercnyi pihenés után a húst rostjaira merőlegesen vágjuk vékony szeletekre, hoyg a gyerek könnyebben megehesse. Alma helyett elkészíthetjük, birsalmával, őszibarackkal, de szórhatunk rá szőlőt vagy kimagozott cseresznyét is. Burgonyapürével, petrezselymes vagy sült burgonyával köríthetjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998