WebFazek Etelek gyerekeknek Bulocski
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 db zsemle
25 dkg tehéntúró
4 kávéskanál méz vagy porcukor
1 cs. vaniliáscukor
reszelt citromhéj
4 tojás
2 evőkanál mazsola

Elkeszites
4 db zsemle kapapját levágjuk. Belsejét kikaparva meglocsoljuk kevés, édes vaniliás tejjel. 25 dkg tehéntúrót villával szétnyomkodunk, és összekeverjük 4 kávéskanál porcukorral vagy mézzel, egy csomag vanilias cukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 2 tojássárgájával, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlebéllel, 2 evőkanál megmosott mazsolával, végül a tojáshabbal. Az ízes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk, és 2-3 dl édes, 2 egész tojással elkevert tejjel meglocsolva addig sütjük, amig a tejet fölszívja, a teteje pedig enyhén megpirul.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998