Egyéni védőeszközök kiválasztása, meghatározása az Uniós követelmények szerint

 

 

Mielőtt elkezdené a munkát, kérem olvassa el az alábbiakat:

Ebben az összeállításban igyekeztem csokorba szedni mindazon információkat, melyek jelenleg egy munkavédelmet gyakorló ember számára rendelkezésre kell, hogy álljanak, és szüksége lehet azok ismeretére a használat során. Már figyelembe vettem az utóbbi 10-12 év egyéni védőeszköz-előírásokkal szerzett tapasztalataimat, megtoldva a kollégák, barátok véleményével, akik nagyon sokat segítettek és buzdítottak a CD továbbfejlesztésén, frissítésén.

Bár úgy gondolom egyértelmű a gombok jelentése, azért talán nem árt, ha néhány mondatban némi magyarázattal szolgálok a használat tekintetében.

A Jogi szabályozás gomb megjeleníti az egyéni védőeszközökkel kapcsolatos rendelkezéseket és talál iratmintákat, felmérőlapokat is a lap alján. Az EVE meghatározása gombra kattintva elkezdheti a munkát, és különböző (hasznos) információkon, iratmintákon keresztül meghatározhatja (a régi típusszámokat már nem tartalmazza a rendszer, a friss kollégák már nem is tanulták ezt) az adott ártalomhoz, veszélyhez kapcsolható védőeszközt. Az EVE kiválasztása gomb a konkrét védőeszközök kiválasztási segédletét nyitja meg, melynek használatát az adott oldalon olvashatja. Itt pontos útbaigazítást talál az egyéni védőeszközök jelzéseire és  beazonosítására vonatkozóan. Az EVE adatbázis gomb alatt a különböző eszközök csoportba foglalt, kidolgozott dokumentumait tekintheti meg. Ezek segítségével lehet egy-egy szakmát, foglalkozást kidolgozni, összerakni. Ha a CD tartalma fel van másolva gépünkre, a fájlok és a mappa tartalmát módosíthatjuk úgy, hogy azt a későbbiekben is használni tudjuk. Az EVE munkakörök szerint gomb sok-sok szakmára/munkakörre kidolgozott védőeszköz-meghatározást tartalmaz, melyet mindenki saját felelősségére használhat fel, hiszen ez a tevékenység, mint munkavédelmi (és foglalkozás-egészségügyi) szakfeladat, mindenképpen egy előzetes felméréshez, kockázatelemzéshez kapcsolódik a pontos és szakszerű munka érdekében!

 

Az információs ikont választva pedig elérhetőségeimről kap tájékoztatást. Ha nincs telepítve gépére az Adobe Reader vagy Foxit Reader megjelenítő program, akkor a bal oldalon gombra klikkelve megteheti telepítésüket.  Erre azért van szükség, mert néhány dokumentum pdf-formátumban található a lemezen. Javaslom a Microsoft Ege használata vagy Google Chrome használatát. Ezt is kezdeményezheti a bal oldalon található Mozilla Firefox képre kattintva.

 

Programon belüli navigálás:

Alapvető szempont; ott kattintsunk, ahol az egérmutató kézzé változik. Egyébként mindig a böngésző vissza gombjával vagy erre a panelre főmenübe, kezdőlapra kerüléshez a gombbal, illetőleg a baloldali menüsorral navigáljunk.

 

Fontos információ: Felhasználói jogosultságok!

Frissítés: 2024.