Utazások
Kezdő oldal Úti élménybeszámolók Letölthető demók Felveheti velünk a kapcsolatot Elvégzendő feladatok Időrendi sorrend
1993 Spanyolország
Callela
Csütörtök este indultunk a spanyolországi Callelaba. Már előre tudtuk, hogy kockásra fogjuk ülni a fenekünket az előttünk álló több, mint húsz órás úton. A két sofőr (Leimszider Mihály és Haaz József) négy óránként váltották egymást a volánnál. Tranzit szállásunk olaszországban volt, melyet nehezen találtunk meg a keskeny hegyi utakon. Az éjszakai pihenés után folytattuk utunkat az előttünk álló sok-sok alagúton (80) át Spanyol földre. A délutáni órákban érkeztünk meg Callelaba. Sikeresen felfedeztük tengerparti szállodánkat, de örömönk nem volt felhőtlen. Hála az express utazási iroda szuper szervezésének, a szállásdíj második részlete még nem érkezett meg. Első pillanatra nagy volt a lehetősége egy újabb buszban töltendő éjszakának.

Kicsit ázva, fázva, de megérkeztünk.

Kezdődött a tortúra, kézzel lábbal magyarázás, egy óra várakozás. Az eredmény pozitív: névsor olvasás, szobafoglalás.

Nem sokkal később már a városka főutcáján néztük a zenekarok felvonulását. Tíz ország, tizenhét zenekara kapott meghívást az 1993-as Októberfestre.

Az esti sörsátorbeli megnyitón vehettük át a cizellált ezüsttálcát, mely végül is a velünk utazó szekszárdi német kórusnál talált megőrzésre.

A fesztivál kíváló alkalmat adott a zenekarok közöti barátságok kialakítására. Mi különösen a holland zenekarral kerültünk közelebbi kapcsolatba. Emlékül egy zászlót, és egy dedikált dobverőt kaptunk, illetve ez utóbbit csak Julika.

Julika és a hollandok dobosa ropják a táncot

Az egy hét alatt zenekarunk két este lépett fel. Sajnos mi nem a nagy sörsátorban, hanem egy kinti, kisebb színpadon kaptunk helyet. A hűvös idő miatt felvett pulóverek az első keringők, illetve az első sörök után hamar lekerültek. Sikeres fellépésünk után még néhány korsó sör, és a többi fellépő zenekar játéka tette vidámmá a hangulatunkat. Természetesen nemcsak akkor mentünk a sörsátorba, mikor fellépés volt, hanem minden este.

Dunai svábok Paksról

A szünetekben jól esett a sör, de még a pálinka is

A szekszárdi német kórus velünk együtt szerepelt

Az éjfél utáni pihenésre a TURIZME 35 diszkót választottuk. Felfedezni nem volt nehéz, mert Herbert már érkezésünk előtt egy nappal már feltárta a lehetőségeket. Sajnos Boby kutyája nem kísérhette el mindenhová, ő inkább aludt az Audiban.

Az igéző tenger a hideg ellenére is a hullámok közé csalogatta a fiúkat

A sétáló utcában jártunkban-keltünkben kíváló helyet találtunk egy kis térzenéhez. Másnap le is táboroztunk a cukrázda mellett, melynek főnökasszonya igazi spanyol zenét kért tőlünk. A kérés teljesítéseként Fricz Jóska paso doblét adott elő trombitáján, a hallgatóság nagy megelégedésére.

Ivásról már volt szó, de evésről még nem, pedig sosem maradt éhen a csapat. Első este ért bennünket a meglepetés. Nem ismerve a helyi szokásokat alaposan megraktuk a tányérokat a különböző salátákkal, mellé sok-sok kenyeret vettünk, és ettünk, mondván, hogy kitartson reggelig. Miután mindenki jóllakott, jött a meglepetés, a fő fogás, az ízletesen elkészített húsok, körettel. Tanulva az esetből, másnap már óvatosabban bántunk a salátákkal.
Barcelonai kirándulásunkat sajnos elmosta az eső. Épp Gaudi híres Szent Család templománál voltunk, amikor zuhogni kezdett. Így csak az autóbuszból nézegethettük a további nevezetesslgeket.




Következő utunk a festői szépségű Monserratba vezetett, lélegzetelállító szerpentinen keresztül. A kolostor templomában meghallgattuk a híres fiú kórus énekét, illetve akinek volt türelme a több órás sort végig állni, kezet csókolhatott a monserati Fekete Madonnának.
Igaza volt idegenvezetőnknek, hogy Spanyolország e két nevezetességére jóval több időt kellett volna szánni. Uticsomagunkat az étteremben fogyasztottuk el, és egy rövid bevásárló körútra indultunk.
Kirándulás Marineland-be

Marineland hatalmas szabadidő központ mini állatkerttel, gyöngyhalásszal, papagáj és delfin showval, stranddal és hatalmas csúszdákkal. Sokunk azt hiszem először nézett végig egy egy órás delfin bemutatót.

Középkori vár játék vacsorával, flamenco bemutatóval.

A középkori stílusban rendezett várjátékokon élvezhettük a kézzel lábbal evés örömét, valamint a lovagi tornát és a flamenco táncot. A kép tanulsága szerint mindenki jól érezte magát.

Ime Monaco ...

... ahová még egyszer el kell jönni

A nagy kiránduláson részt vettek:

  • Fricz Józsefné
  • Horváth Margit
  • Girst Julianna
  • ifj. Haaz Imre
  • Fricz József
  • Weisz Gábor
  • Mukli István
  • Haaz Imre
  • Pápista László
  • Féhr György
  • Tresznics Károly
  • ifj. Kajsza Árpád
  • Kajsza Árpád
  • Hirt József
  • Darnay István
  • Schmidt Ferenc
  • Műsorunk:
    Fehérvári induló Nach meine Heimath
    Schnee walzer Jászkun induló
    In der Weinschenke Alte Dorfwirtshaus
    Losonci induló Kirweifeßt ländler
    Böhmerwald keringő Auf und ab polka
    Die Rote Rosen Regiments polka
    Rosamunde polka Schön ist die Jugend
    Weg zur liebe Bayerwald keringő
    Mizzi polka Zillertaller
    Veilchen blaue Augen Kufsteiner Lied
    Sparbacher ländler Egerland polka
    Motor polka Prosit
    2007 Spanyolország
    2000 Görögörszág
    1999 Reichertshofen
    1999 Büchenbach
    1998 Büchenbach
    1997 Sommerkahl, Büchenbach
    1995 Spanyolország
    1994 Lauda
    1993 Spanyolország