Utazások
Kezdő oldal Úti élménybeszámolók Letölthető demók Felveheti velünk a kapcsolatot Elvégzendő feladatok Időrendi sorrend
1994 Lauda
Borfesztivál Laudában

Lauda-Königshofen Németország egyik leghíresebb bortermelő vidéke. A környéken ötven kilométeres körzetben termelik az ízletes borokat. A laudaiak évtizedes hagyomány szerint, nyár elején rendezik meg borfesztiváljukat, ahol a legjobb borok versengenek egymással. Az idei a 36. alkalom, hogy a bortermelők Lauda fő utcáját birtokba véve, bemutathatják legfrisebb termékeiket. A június 4-5.i borfesztivál különlegességeként a magyar borok is az asztalokra kerültek.

Az egyesületek Lauda főterén állították fel sátraikat. Az utcai program szombaton délőtt kezdődött. Bár az idő elég szeszélyesnek bizonyult, nem szegte kedvét a szórakozni vágyóknak. Az óránként eleredő eső és a hideg szél ellen kabátokkal és esernyőkkel felszerelkezve sétálgattak, és kóstolgatták a borokat.

A felmerülő éhség ellen a standokon különböző finomságokat árultak. A borfeszrivál igazi hangulatát a zene adta meg, az a különböző zenei stílusokat felvonultató néhány zenekar, amelyeknek tagjai a pincékben vagy éppen az utcán adták a zenei kíséretet a bórkóstoláshoz. Bár a szervezésbe némi hiba csúszott, mert előfordult, hogy éppen a zenekar feje fölül hiányzott az eső ellen védő sátor.

A fellépők között szerepelt a paksi Roger Schilling zenekar is. Első ízben fordult elő, hogy a német testvérvéros borfesztiválján magyar együttes is részt vett. A zord időjárás eléggé nehéz helyzet elé állította zenekarunkat, de a szabadtéri fellépés ennek ellenére ragyogóan sikerült. A fesztivál második napján este, az ígért nyolc órás záróra helyett, még kilenc órakor is húztuk a talp alá valót. A helyi újságban elismerő, fotóval illusztrált írás jelent meg a zenekarról.

A zenekarból Jóska, Gyuri, Erika külön autóval érkeznek Laudába. Itt még aggódunk, merre lehetnek, mert nem érkeztek meg a megbeszélt időre.

A nagy izgalom után - mint kiderült balesetet szenvedtek Ausztriában -, már van okunk nevetni, mert épen, egészségesen, bár kissé fáradtan megérkeztek.

Nekünk már csak a napernyők jutottak az eső ellen, de kiharcoltuk, hogy másnap már a sátor alatt zenéljünk. A hangulatot nem tudta még az eső sem elmosni, a jó borok megtették a magukét...

Itt még Jani is velünk játszott, aki már sajnos nincs közöttünk ...

A fiúknak ízlett a helyi fehér bor, az esti szerepléshez megfelelő volt az alapozás.

2007 Spanyolország
2000 Görögörszág
1999 Reichertshofen
1999 Büchenbach
1998 Büchenbach
1997 Sommerkahl, Büchenbach
1995 Spanyolország
1994 Lauda
1993 Spanyolország