Partner  Weboldal :

  •  

    Viszkok András
    Kutató-Szakértő Honlapja :
 

UFO-k fényes nappal

 

2010. Október 16.

 

Manhattan felett furcsa objektumokra lettek figyelmesek a lakosok, a forgalom megállt, és több ezer ember nézte elképedve a fénylő pöttyöket az égen. A hatóságok sem tudják, hogy mik lehettek a furcsa fénylő objektumok az égen fényes nappal Manhattan felett. Nem zárható ki, hogy idegen lények repülő csészealjait látták az amerikaiak, de ezt persze bizonyítani kellene, és bizonyíték sajnos nincsen. Fotók és videofelvételek ugyan vannak, de ezek alapján sem lehet megállapítani, hogy mi a rejtély nyitja. A történet külön furcsasága, hogy az amerikai légierő nyugalmazott tisztje, bizonyos Stanley A. Fulham írt egy könyvet (Challenges of Change), amelyben azt jósolta, hogy 2010. október 13-án a világ nagyvárosai felett sok UFO lesz látható. És Manhattan felett éppen október 13-án látták az égen a különös fényléseket.

Video az eseményről itt !

 

 

 

 

Újabb ufóbotrány ? - volt vadászgéppilóták megtörték a fél évszázados hallgatást

 

2010. Szeptember 28.

 

Forrás : www.bombahir.hu
A Cikkre Dezső Gabriella hívta fel a figyelmemet.

Az ENSZ földönkívüli nagykövet kinevezését tervezi. Egy tudományos konferencián egy vezető csillagász a Drake-formulára hivatkozva azt állítja: a fiatalok még ebben az életükben találkozhatnak idegenekkel.

Stephen Hawking az ufókkal való találkozás veszélyeiről beszél.
Most pedig ex-vadászpilóták döntöttek úgy, hogy a feletteseik határozott tiltása ellenére szembeszállnak a kormánnyal, és elmondanak mindent a nukleáris bázisok felett lebegő azonosítatlan repülő tárgyakról. Az azonosítatlan repülő tárgyak észlelése napjainkra mindennapossá vált. Alig találkozunk olyan emberrel, aki nem vélt még ilyesmit látni, illetve a különböző kereskedelmi csatornák elbulvárosodott hírműsorai is előszeretettel nyúlnak az ufótémához. Az ilyen "hírek" azonban többnyire arról szólnak, hogy egy, még a saját nyelvén is épphogy eldadogó parasztbácsi semmit sem bizonyító "nyomokat" mutogat a meglepődést imitáló riporternek. Néhanapján pedig látunk egy-egy felvételt is, aminek a meghamisítása nagyjából fél órát venne igénybe egy, a számítógéppel még éppcsak ismerkedő, unatkozó tini számára. Az ufósztorik így hát kollektíve megkapták a "bullshit" jelzőt. Mi van azonban akkor, ha nem csupán hírnévre/pénzre vágyó parasztbácsik beszélnek azonosítatlan repülő tárgyakról, hanem a légierőnél szolgáló veteránok? Ha az ember ilyen pozícióban kezd ufókról beszélni, nem csupán önmaga nevetségessé tételét kockáztatja, hanem az állását, sőt, a szabadságát is. Továbbá erősen valószínű, hogy egy ex-vadászgéppilóta ismer minden emberalkotta szerkezetet, ami képes arra, hogy a levegőbe emelkedjen. Az meg végképp hihetetlen, hogy egy egyszerű fényjelenséget ne tudjon megkülönböztetni egy járműtől.

Az ENSZ már készül a találkozásra.

Szinte mellékesen jegyezzük meg, hogy korunk egyik legnagyobb tudósa, akinek munkássága fő részét képezi az univerzum kutatása, nemrég sokakat megrázó bejelentést tett. Stephen Hawking szerint idegenek léteznek, de egyáltalán nem biztos, hogy békések a szándékaik. Sőt, minden bizonnyal el fognak pusztítani minket, ahogy az már számtalanszor megtörtént a történelem során, mikor különböző fejlettségi szinten álló kultúrák találkoztak. Ha tehát az elmúlt évek összes ufóbotrányát a "kamu" szóval felcímkézve félretoltuk, ez a mostani talán mégis okot ad némi gyanakvásra. Valami történik itt, és ha nem is egy idegen bolygóról érkezett titokzatos lények figyelnek meg minket, ez az ügy mindenképpen furcsa. További aggodalomra adhat okot, hogy a 2035-re jósolt földönkívüli élettel való találkozásra ténylegesen készül az ENSZ. Mazlan Othman asztrofizikusnőt kívánják kinevezni az emberiség földönkívüli kapcsolataiért felelős nagykövetének. Az új nagykövet első tevékenysége pedig az 1967-ben létrehozott Outer Space Treaty nemzetközi egyezmény több pontjának felülvizsgálata lesz. Például azé, amely kimondja, hogy az idegen létformákat sterilizálni kell a Földre lépés előtt, az esetleges fertőzések elkerülése végett. Othman véleménye szerint sokkal toleránsabb és békésebb kapcsolatfelvételre van szükség. A Stephen Hawking nézetét osztók szerint ez azonban egyenesen őrültség.

Űrhajók az atomrakéták felett.

Robert Salas kapitány volt szolgálaton 1967-ben akkor, amikor egy ufó leállította a bázisához tartozó nukleáris rakétákat, és korántsem ő az egyetlen aki ezt állítja. Hétfőn hat, valaha a légierőnél szolgáló tiszt és egy sorkatona fogja megtörni a hallgatást a hasonló esetekről a National Press Clubnál. A katonák mindegyike látott már olyan repülő tárgyat, amiről több évtizedes szolgálata ellenére sem tudta megmondani, hogy mi lehet. A tisztek arra akarják kényszeríteni a kormányt, hogy az elismerje az incidensek megtörténtét, és azt is, hogy arra utasította a katonákat, soha, senkinek ne merjenek beszélni az ott látottakról. - Azonosítatlan repülő tárgyakról beszélünk, erről van szó. A legtöbbször egyszerűen ufóként hivatkoznak rájuk. - magyarázta Salas a FoxNews.com-nak. Salas anno a légierő tisztjeként dolgozott egy nukleáris rakétakilövő-állomáson. Az egykori tiszt a UFOs and Nukes: Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites c. könyv szerzőjével együtt, Robert Hastingsszal fog riportot adni. A két férfin kívül több mint 120 veterán katona hívta fel a figyelmet az egyre gyakrabban megtörténő ufójelenségekre a nukleáris fegyverek közelében. Némely esetben több nukleáris fegyver is meghibásodott teljesen megmagyarázhatatlan okból, miközben egy "repülő csészealj" lebegett hangtalanul a bázis felett. - Én voltam szolgálatban akkor, amikor az 1967-es ufóincidens történt Montanában. Az a valami egyenesen a bázis fölé repült, és ott lebegett. A rakéták leálltak, és egy héttel később mindez megismétlődött. - mesélte Salas. A repülő tárgyak egy másik ország hadseregének titkos akcióinak bizonyítékai, vagy látogatók egy másik bolygóról? Salas szerint a válasz egyértelmű: - Bárhonnan is jönnek, ezeket az objektumokat valamiért nagyon érdekli a mi nukleáris fegyverzetünk. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a csészealjak amiket láttunk nem a Föld nevű bolygóról származnak.

Senkinek egy szót se !

A szintén visszavonult Charles Halt története talán még érdekesebb. Ő szemtanúja volt annak, ahogy egy repülő csészalj a RAF Bentwaters bázis felé emelkedik, és egy fénysugarat bocsát ki, egyenesen a bázisra irányítva. Az egykori katonát rádión értesítették arról, hogy az idegenek landoltak a nukleáris fegyverzet raktárrészében. Mindkét férfi azt állítja, hogy a légierő figyelmeztette őket, soha ne merjenek bárkivel is beszélni az ott tapasztaltakról. - Az amerikai légierő hazudik a nukleáris bázisok közelében megjelenő ufókkal kapcsolatban, és be tudjuk bizonyítani ! - mondta Salas. - Biztos vagyok benne, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyaránt bevet minden szükséges eszközt annak érdekében, hogy eltitkolják a RAF Bentwatersnél történteket. Erre megvannak a jól bevált módszereik - tette hozzá Halt. A nagy leleplezésre készülő katonák az amerikai kormány által feloldott dokumentumok bemutatására készülnek, amivel bizonyítani fogják a földönkívüli tevékenységet nukleáris bázisok közelében egészen 1948-ig visszamenőleg. - ... és ez csupán a jéghegy csúcsa - tette hozzá Salas, a FoxNews.com-nak adott interjújában.

 

 

 

 

UFO miatt állt le a légi forgalom

 

2010. Augusztus 28.

 

Egy azonosítatlan repülő tárgy megjelenése miatt néhány órára lezárták a kínai Hang-zsu repülőterét. Az 'Új Kína' hírügynökség információi szerint az azonosítatlan repülő tárgyat helyi idő szerint reggel 9 óra körül észlelték Hang-zsuban, Kína egyik keleti tartományának fővárosában. Az UFO-t később két távolabbi városban is látták áthaladni az égen. A hatóságok kénytelenek voltak lezárni a nagy forgalmú repülőteret néhány órára. Miután a reptér lezárásával maguk a hatóságok is elismerték az UFO-jelenség létét, vizsgálat indult annak kiderítésére, mi állhatott a jelenség hátterében. Egyelőre nem adtak ki hivatalos jelentést az ügyben, a reptér forgalma pedig néhány óra leteltével újraindult.

 

 

 

 

Nyilvánosságra hozzák a brazil UFO-aktákat

 

2010. Augusztus 13.

 

Nyilvánosságra hozzák a brazil UFO-aktákat, miután a dél-amerikai ország kormánya a légierejét arra utasította, hogy dokumentálja és tegye elérhetővé az azonosítatlan repülő objektumokról szóló beszámolókat. A rendelet értelmében a légierő a katonai és kereskedelmi pilóták, valamint a repülésirányító személyzet megfigyeléseit fogja lejegyezni - írta az O Dia című riói napilap. Egy névtelenséget kérő katonai szóvivő elmondta, hogy a hadsereg évtizedekre visszamenően őriz UFO-észleléseket tartalmazó beszámolókat, azonban eddig hivatalos parancs nem rendelkezett arról, hogy mit kezdjenek ezekkel az anyagokkal. A múltbéli, valamint minden ezután lejegyzésre kerülő észlelést, képanyagot vagy videót a légierő feldolgozása után a Rio de Janeiróban található Nemzeti Archívumnak adnak át. A szakaszosan közreadott anyagokhoz nemcsak a kutatók, hanem a nagyközönség is hozzáférhet majd.

 

 

 

 

Különös Jelenségek Békéscsabán (képek egy olvasótól)

 

2009. November 20.

 


Egy kedves olvasó (Sz.R.) készítette és küldte el az alábbi képeket a Sci-Fi Portal-nak :
A képek 2009. októberében készültek egy békéscsabai játszótéren, mely eseménynek több szemtanúja is volt.

 

 

 

 

UFO-t vettek videóra Iránban ?

 

2009. Október 7.

 

Ufó-szakértők szerint az iráni tesztrakéta kilövéséről készült felvételeken paranormális tevékenység jelei is megfigyelhetőek. Egy misztikus objektum repült ár Irán légterén a kutatók szerint a rakétakilövés időpontjában. A videó a Shahab-3 rakéta kilövését örökíti meg. De 38 másodperc múlva egy közeli felhő éppenúgy szakad ketté, mintha valami átrepülne rajta. A felvételt megmutatták Nick Pope-nak, az egyik legnevesebb brit ufó-kutatónak is. Meglátása szerint, bármi is haladt át a felhőkön, azt nem ember alkotta. Másik elmélet szerint valamilyen amerikai távirányítású repülő lehetett, de ez nem bizonyított.

 

 

 

 

Ufo Törökországban

 

2009. Szeptember 28.

 

2008. Augusztus 5.-én készült a fotó Törökországban. Egy ott nyaraló ember készítette, majd amikor utólag visszanézte a képeket, az egyiken felfedezni vélte az ismeretlen objektumot. Elemzésre beküldte az UFORC.com weboldal munkatársainak. A fotó hitelessége nem lett még vizsgálva, mivel igen időiégnyes, és nem utolsó sorban költséges minden egyes beküldött képet megvizsgálni hogy hamisítvány-e. A képre kattintva láthatja a nagyobb képet.

Manapság gyakran emlegetik azt a szkeptikusok, hogy egyre több a civilek által fotózott "ufo-s" fénykép, és ezeket biztosan megtévesztés gyanánt készítik, illetve manipulálják a képeket.
Hát kérem, manapság egyre több embernek van digitális fényképezőgépe, és elég sokszor kéznél is van (autóban, kerékpáron stb...) így könnyen elképzelhető hogy egyre többen kapnak lencsevégre néha akaratlanul is ezt-azt...

 

 

 

 

Magyarországot is kedvelik az UFO-k?

 

2009. Szeptember 1.

 

1200 UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit kormány. Mint Pusztay Sándor, az UFO Magazin főszerkesztője elmondta, azért kerültek fel az internetre ezek az akták, mert a védelmi minisztárium levéltárát lebontják. Az iratok szortírozása kapcsán felmerült, hogy az 1987 és 1995 között keletkezett adatokkal csillapítani lehetne az UFO-kutatók "éhségét". Pusztay szerint 15-20 dokumentumban vannak igazán érdekes információk. Például feljegyzések vannak egy 1989-es esetről, amikor a belga védelmi minisztérium jelezte a NATO felé egy azonosítatlan repülő tárgy feltűnését. A járművet F-16-os vadászgépekkel követték, de a mai napig nincs egzakt magyarázat arra, hogy mi is volt az. A hazai UFO-bejelentésekkel kapcsolatban Sós Tibor UFO-kutató elmondta, ezeknek 20 százalékát lehet komolyan venni. Ugyanakkor sokan - például tanárok, rendőrök, pilóták - nem mernek előállni a tapasztalataikkal, mert ezeket a jelenségeket meglehetős szkepticizmus övezi idehaza. A kutató viszont meg van győződve az UFO-k létezésében, és mint mondja, több száz órányi videóanyaga van olyan emberek vallomásairól, akik hitelt érdemlően beszélnek a földönkívüliekkel való találkozásról.

 

 

 

 

Nincs DNS-e a vízbe fojtott UFO-nak!

 

2009. Augusztus 29.

 

MEXIKÓVÁROS - Elképesztő hírek érkeztek a Mexikóban talált állítólagos földön kívüli gyermekről - a kutatók szerint a lénynek nincs DNS-e. Márpedig a dezoxi-ribonukleinsav örökítőanyaggal minden földi élőlénynek rendelkeznie kell. Ez a spirál alakú fehérjelánc tartalmazza azokat az információkat, amelyek alapján az élőlény, legyen az növény, állat vagy ember, fejlődése során kialakul. - Biztos azért nincs DNS-e, mert gumiból van - írják a szkeptikusok a különös esetet tárgyaló fórumokon, de az egyre gyanúsabb idegent reklámozó mexikói ufókutató, Jaime Maussan ragaszkodik hozzá, hogy a két éve vadcsapdába szorulva talált, és a három óra küszködéssel vízbe fojtott lény egy távoli bolygóról érkezett faj képviselője. Mindenesetre különös, hogy a három, egymástól független mexikói labor egyikében sem sikerült DNS-mintát venni a lényből. Maussan ezért két kanadai laborban is megvizsgáltatta a testet, de azok sem jutottak semmire. Annyit mindenesetre megállapítottak az erősen mumifikálódott testből is, hogy a lénynek finom bőre és tágas agykamrái lehettek, ami intelligenciára utal. Ugyanakkor senki sem érti, miért nem volt az idegenen semmiféle ruha. Egy intelligens fajtól elvárható volna, hogy legalább védőöltözetet húz, ha már egy idegen bolygón vendégeskedik. A misztériumot tovább fokozza, hogy a Bild szerint a farmer, aki a lényre bukkant birtokán, nemrég különös baleset áldozata lett. A férfi állítólag az út szélén parkoló autójában égett benn, a több ezer fokon lángoló jármű mellől egy torz alakot láttak elszaladni. Az elméletek szerint a vízbe fojtott apróság szülője állt bosszút.

 

 

 

 

Ufo-les (képek) egy olvasótól

 

2009. Augusztus 24.

 


Egy kedves olvasó (R.Lajos Almásról) készítette és küldte el az alábbi képeket a Sci-Fi Portal-nak :

Az első képen jól kivehető egy azonosítatlan tárgy. Néhány képet 640x480-ban kaptam meg, de ott is kivehető az objektum némi nagyítás után. Az utolsó két képen szintén nagyítás után láthatjuk jobban azt, ami minket érdekel...
Kedves olvasó, ha Önnek is van ilyen, vagy ehhez hasonló saját készítésű fényképe, kérem juttassa el hozzám, és ha értékelhető a kép, felkerülhet a weboldalra.
Ha netán történet is van hozzá akkor természetesen azzal együtt.

A Fórumon továbbra is hozzá lehet szólni a témában.

 

 

 

 

Ufo Szabolcsban

 

2009. Június 9.

 

A napokban többen is észleltek Szabolcsban különleges fénygömböket az égbolton. Magyarországon hetente átlagosan egy bejelentés érkezik a Magyar UFO Kutató Központba arról, hogy valamilyen különleges jelenséget észleltek. A Magyar UFO Kutatási Központ archívumában több mint 1700 megmagyarázhatatlannak vélt hazai eset dokumentálása található meg. Győrffy-Kiss József, a központ Kelet-Magyarországi vizsgálatait vezető munkatársa, elmondta, a kutatások során egyeztetnek a bejelentővel, lehetséges szemtanukat keresnek fel és hallgatnak meg, amennyiben felvétel is készült, azt is megvizsgálják. - A kutatás során természetesen számításba vesszük a meterológiai jelenségeket, csak úgy, mint a polgári vagy katonai légi közlekedés járműveit is - ismertette a szakember. - Nem egyszer kiderült, hogy amit láttak esetleg egy meteorológiai léggömb, vagy valamilyen égi jelenség. Ami valóban megmagyarázatlan eset marad, ott a földönkívüli intelligencia jelenléte csak egy lehetséges részben igazolt tudományos föltevés - folytatta Győrffy-Kiss József. Nyíregyházán tavaly, december elején az egyik társasház garázssora felett észleltek érdekes fényjelenséget. A fény a szemtanú szerint 7 másodperc alatt tett meg körülbelül 15 kilométert. Ez azt jelenti, hogy annak a valaminek 7000 km/h - s sebességgel kellett haladnia, ami eddigi technológiai fejlettségünk mellett lehetetlen lenne. De akadtak már hazánkban olyan incidensek is, amelyek a külföldi titkosszolgálatok figyelmét is felkeltették. Meglepő lehet, de a CIA titkosítás alól feloldott dokumentumai között is több magyarországi esetet találni.

 

 

 

 

Svéd ufóakták

 

2009. Május 22.

 

Valósággal megszállták az ufóhívők a hazai és nemzetközi észleléseket egybegyűjtő, múlt héten megnyílt archívumot - a világ legnagyobb ilyen intézményét - a kelet-svédországi Norrköpingben. Sokan úgy vélik, a nyilvánosság elé tárt 18 ezer svédországi ufójelentés közt legalább ezer olyan esetről készült feljegyzések is vannak, amelyeket érdemes alaposabban megvizsgálni. Például egy hetvenes évek eleji esetről szóló hivatalos beszámolókat, amelyek szerint egy dél-svédországi tavon észlelt azonosítatlan tárgy vizsgálatára hiába küldtek a helyszínre egy vadászrepülőgépet: az ismeretlen szerkezet villámsebesen az égbe emelkedett, és örökre eltűnt. Az archívum megnyitása ellenére a svéd ufótársaság vezetője, Clas Svahn még mindig nincs meggyőződve arról, hogy más világok űrhajói eljutottak a Földre. "Biztos vagyok abban, hogy nem vagyunk egyedül. Azt viszont még mindig nem lehet tudni, jártak-e idegen civilizációk képviselői a bolygónkon, noha rengeteg olyan rejtélyes jelenségről van tudomásunk, amelyet nem lehet optikai csalódással magyarázni" - hangsúlyozta Svahn a norrköpingi archívumnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

III. Békés Megyei Ufo-fesztivál

 

2009. Április 5.

 

III. Békés Megyei Ufo-fesztivál szervezését kezdeményezték jeles hazai szakértők. A 2009. júniusára tervezett fesztivál egyben előadásokat is tartalmaz majd. Szervezők, résztvevők, előadók : Nemere István, Linszter Árpád, Abonyi Attila, Aranyi László, Kriston Endre, Viszkok András valamint számos meghívott vendég, többek között a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör tagjai is. Reméljük hogy sikerül összehozni a rendezvényt erre az évre, és nem tolódik el 2011-re, ami egy másik lehetséges időpont a fesztiválra. Amint biztos lesz a fesztivál időpontja és helyszíne, itt is lesz közölve, valamint Viszkok András barátom weboldalán.

 

 

 

 

Nyilvánosak a brit ufo-akták

 

2009. Március 23.

 

A nyilvánosság elé tárta a brit hadügyminisztérium a korábbi ufójelentések titkait. A három éven át tartó munka eredményét bárki megtekintheti a Nemzeti Levéltár honlapján - olvasható a BBC weboldalán. A dokumentumok az 1987 és 1993 közötti időszak jelentéseit tartalmazzák, melyeket a védelmi erő hírszerzői készítettek, és most először teszik publikussá őket. Az anyagokat a minisztérium whitehalli épületéből kellett kimenteni, mivel több közülük már azbeszttel fertőződött meg, és a megsemmisülés veszélye fenyegette őket. Ahogy azt David Clark ufókutató elmondta, a legtöbb beszámoló nem más, mint teljesen hétköznapi dolgok nem mindennapi körülmények közötti megtapasztalása. Véleménye szerint nincs szilárd bizonyíték arra, hogy intelligens lények látogatták meg Földünket, de nem is zárhatjuk ki ennek a lehetőségét. Számos rejtélyes, a radarokon látott dolog van, ami külön nyomozást igényel. 1992-ben például két, a londoni Heathrow reptéren dolgozó légiforgalom- irányító látott egy fekete, fordított bumeráng formájú repülő tárgyat az irányítótoronyból. A tárgy mozdulatlanul lebegett, majd határozottan elrepült a reggeli napfényben. Sok esetben magyarázatot találnak a jelenségekre. 1990-ben légvédelmi pilóták jelentették, hogy "óriási ufók" lepték meg őket, amikor épp Németország felett repültek. Róluk később kiderült, hogy műholdakat pályára állító szovjet rakéták égő roncsait látták. Ezek később kiégtek és elporladtak az Atlanti-óceán felett. Egy másik alkalommal szemtanúk hada jelentkezett, hogy fényes, szivar alakú tárgyat látott csendben szállni az éjszakai égbolton London felett. Őket "majdnem biztosan" egy autót reklámozó kivilágított léghajó tévesztette meg.

 

 

 

 

Földönkívüliekre vár az egykori szovjet űrhajós

 

2009. Február 17.

 

Földönkívüliek látogatását reméli 2013-ra Georgij Grecsko űrhajós, a Szovjetunió kétszeres hőse, aki háromszor járt a világűrben, ugyanis nagyon komolyan hisz a Földön kívüli intelligencia létezésében és a civilizáció keletkezését kutatja. Időt, pénzt és fáradságot nem kímélve keresi fel azokat a helyeket, ahol mások ilyen jeleket vélnek felfedezni, és megpróbál földi magyarázatokat találni ezekre. Grecsko ugyanis nem vak hívő. A témáról a Komszomolszkaja Pravda című lapban hétfőn megjelent hosszú interjúban elmondta: neki nem elég látni a repülő csészealjat, hanem meg is kell tapintani azt ahhoz, hogy biztos legyen a dolgában. Ez azonban még nem adatott meg neki, amint az sem, hogy más, egyértelmű bizonyítékot találjon a földönkívüliek korábbi látogatásaira. Az egyiptomi piramisoktól a különféle ősi, kultikus építményeken át egészen a növénytermesztésig azonban sok mindenről el tudja képzelni, hogy ilyen látogatások hatására jöttek létre, vagy honosodtak meg a Földön. Azért reméli, hogy 2013-ban végre sor kerül a harmadik típusú találkozásra, mert nincs magyarázat arra, hogy a(z i.e. 1000-től i.u. 1500-ig fennálló, közép-amerikai) maya civilizációnak hogyan lehetett tökéletesen pontos naptára, amely éppen 2013. december 31-én ér véget. Ez a naptár is a földönkívüliektől származhat. "Ha ez így van, akkor talán ezen a napon eljönnek meghosszabbítani a naptárt. Vagy megnézik, hogyan állnak a dolgok, s látva, milyen rosszul bánunk a bolygónkkal és magunkkal, tán újabb özönvizet bocsátanak ránk. De könnyen lehet, hogy 2013. december 31. ugyanolyan nap lesz, mint a többi" - mondta Grecsko. Hozzátette: nem izgatja, ha hobbija miatt bolondnak nézik. "Van, aki gyufásdobozokat gyűjt, van, aki társasági eseményekre jár, mások a sztriptízt szeretik. Engem az érdekel, hogyan alakult ki a civilizáció, s hogy nem segítettek-e valakik a fejlődésben. Nem állítom, hogy jártak itt földönkívüliek, vagy hogy itt röpködnek folyton, de ha bizonyíték még nincs is rá, lehetségesnek tartom, hogy évezredekkel ezelőtt itt voltak, és beavatkoztak civilizációnk fejlődésébe" - mondta. Georgij Grecsko 1931-ben született, s a Koroljov-intézet mérnökeként a legelső három űrhajós-jelölt között kezdte a felkészülést. A Szaljut űrállomásokon 1975-ben, 1977-ben és 1985-ben dolgozott, 1986-tól az orosz tudományos akadémián jelentős része volt a Mir űrállomáson végzett bizonyos kísérletek kidolgozásában.

 

 

 

 

Ufo Athen repülőterén

 

2009. Február 10.

 

Az azonosítatlan repülő tárgy észlelését hónapokig titokban tartották a görög hatóságok. Több szemtanú állítja, köztük több repülőgép pilótája és még a katonai légibázis alkalazottai is, hogy UFO-t láttak, amely egy utasszállítót követett Athén közelében - írta a Daily Telegraph. Az ufót először az Olympic Airways 266-os londoni járatának pilótája jelentette. Az egybehangzó beszámolók szerint a valami úgy nézett ki, mint egy hatalmas csillag, de kiszámíthatatlanul mozgott és folyamatosan változtatta az alakját is. Azonnal felküldtek két F-16-ost, hogy ellenőrizze, mi az igazság, a vadászok "láttán" azonban az UFO kilőtt az űr felé és eltűnt, mielőtt alaposabban szemügyre vehették volna a pilóták. Az eset ugyan még 2007 novemberében történt, de a görög hatóságok az incidens hírét egészen eddig titokban tartották, most azonban annál nagyobb érdeklődés nyilvánul meg iránta, miután nyilvánosságra hozták a hivatalos dokumentumokat, valamint a kapitány és az irányítótorony közötti párbeszéd átiratát.
Az illetékesek azzal magyarázzák a dolgot, hogy a "valami" - amit egyébként a radarok nem jeleztek - valószínűleg a Vénusz bolygó lehetett.
Elég gagyi magyarázat ez. Az úgynevezett Vénusz bolygó "kilőtt az űr felé és eltűnt" ??

 

 

 

 

Ufo - Bulvár

 

2009. Február 4.

 

Robbie Williams úgy tűnik szögre akasztja a mikrofonját, és megszállottan kutat az UFO-k után. Rögeszméje, hogy a Földön kívül is van élet, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa. Nemrégiben 7 millió fontért megvásárolt egy földbirtokot Angliában, de nem akármilyet. A terület ugyanis arról híres, hogy csak a tavalyi évben 45 alkalommal láttak ott kis, zöld lényeket. A 34 éves énekes azt tervezi, hogy panziót nyit a helyen, hogy a vendégek bármikor elutazhassanak oda egy kis UFO-keresésre. "Az emberek biztos azt hiszik, hogy őrült vagyok, ami igaz is" viccelődött a sztár korábban. Robbie azt állítja, hogy ő maga már háromszor látott űrlényeket az elmúlt néhány évben. Azt reméli, hogy ha kiköltözik új birtokára, végre az egész világnak bebizonyíthatja, hogy van élet odaát.
Forrás: femalefirst.co.uk

 

 

 

 

Ufo járt Obama beiktatásán

 

2009. Január 27.

 

Megdöbbentő felvételt tett közzé a CNN televízió. Wolf Blitzer és Anderson Cooper műsorvezetők épp az új amerikai elnök beiktatását elemezték, mikor a videót visszanézve egy furcsa, repülő tárgyat pillantottak meg az égen. Nem tudták mire vélni az esetet, ezért többször is visszanézték az ominózus felvételt, de okosabbak így sem lettek. A jelenség mindenkit megszólalásra késztetett, az internetes fórumokon azóta is találgatják, mi lehetett a különös objektum. Többen madárra tippeltek, de ez a lehetőség teljességgel kizárt, mivel ilyen gyorsan egyetlen madár sem tud repülni. Ráadásul szárnyai sincsenek a furcsa lénynek, így ezt a verziót gyorsan elvetették az ötletelők. "Szerintem a kis zöld lények is kíváncsiak voltak Obama beiktatására, ezért tiszteletüket tették a ceremónián" - véli az egyik blogger. Mivel ennél jobb ötlete senkinek sincs, ezért egyelőre ez a verzió tekinthető a legvalószínűbbnek.

 

 

 

 

Észak-Németországban láttak ezrek ufót

 

2009. Január 18.

 

Január 17-én este több ezren jelentették a rendőrségen és a rádióállomásokon, hogy hatalmas kék színű fény nyalábot láttak Észak-Németország sötét egén. A látványos jelenséget leírók szerint a felvillanást követően nyomást éreztek a mellükön.
A fény olyan erős volt, hogy egy pillanatra nappali világosság lett. És akkor jöttek a tudósok, hogy megint megmagyarázzanak mindent. Az illetékes hatóságok és kutatóintézetek azonnal készen álltak a magyarázattal. Szerintük nem történt semmi más, mint nagy valószínűséggel a föld légkörébe csapódott egy meteor. Megint nem jöttek el hozzánk a kozmikus lények. Kérdés már csak az, hogy ha ekkora meteor csapódott be, miért nincs erről "hír".

 

 

 

 

Ufo baleset?

 

2009. Január 9.

 

Jobb magyarázat híján UFO-karambollal magyarázzák a helybéliek azt a teljesen rejtélyes angliai balesetet, amelyben egy hatalmas szélturbina egyik lapátja nyomtalanul eltűnt, egy másik pedig használhatatlanná roncsolódott. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - csütörtöki beszámolója szerint az eset az északkelet-angliai Lincolnshire grófság egyik áramtermelő "szélfarmján" történt. A helybéliek előző nap hajnali négy órakor óriási csattanásra ébredtek, és azt látták, hogy a 90 méter magas pilléren álló szélpropeller három, 20 méter hosszú lapátjának egyike tőből letört és eltűnt. A hatalmas, több tonnás alkatrészt azóta sem lelik a helyszínre kiszálló, megdöbbent szakértők. A fotókkal gazdagon illusztrált beszámoló tanúsága szerint a turbina egy további lapátja kicsavarodva, meggörbülve lóg, a harmadik sértetlen. A szélerőművet működtető cég, az Ecotricity közölte : nincs magyarázata a történtekre, vizsgálja az esetet. A környékről nem jelentettek repülőgép-balesetet, és az időjárás is nyugodt volt; a turbinákat egyébként is úgy tervezték, hogy a legerősebb orkánnak is ellenálljanak. A helyi lakosság azonban tudni véli, hogy ki a cserbenhagyásos turbinagázolás felelőse : egy UFO, vagyis azonosítatlan repülő tárgy. A helybéliek közül többen már a rejtélyes eset előtt bejelentették, hogy "furcsa fényeket" látnak villódzni az esti égbolton. Egyikük le is fényképezte a jelenséget; a The Sun által közölt fotón éles fényű, sárgás tűzgömbhöz hasonló tárgy tűnik el éppen a felhők között. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy a repülő tárgynak "polipszerű csápjai" voltak, és le is szállt a szélerőmű közelében. A brit védelmi minisztérium az incidens kapcsán csak annyit közölt : amíg nincs bizonyíték "potenciális fenyegetettségre", a tárca nem tesz kísérletet a szemtanúk által látottak mibenlétének kiderítésére. Ez azonban megint félremagyarázásnak tűnik, ugyanis nem fenyegetettségről van-volt szó, hanem egy rejtélyes balesetről...
stop.hu

 

 

 

Egy kevés Ufo-humor

 

2009. Január 5.

 

 

 

 

 

Ufo-k West Midland felett

 

2008. December 30.

 

Különös, ufó-jelenséget jelentettek többen is a Sky News-nak. 70 fénylő körről számoltak be a Halesowen közelében élők. Steven Randall, helyi lakos szerint mindent körülvettek a különös fények. "Hihetetlen, látványos és csodálatos volt. Este 8 óra körül vettük észre a különös fényeket az égbolton. Az egyik szomszéd is kiabált, hogy siessünk ki a házból, és nézzük"- mesélte a férfi. "Úgy néztek ki, úgy lebegtek, emelkedtek, mint a buborékok a szénsavas üdítőben" - folytatta. Egyre közeledtek, majd elhaladtak a tető felett. Úgy tűnt, némelyik csak néhány száz méterre volt tőlünk - mesélte izgatottan a háromgyermekes családapa. A repülőgépeknek nem szabad a terület felett repülni, a Birminghami repülőtér radarja szerint pedig semmi szokatlant nem észleltek a környéken a szemtanúk által meghatározott időpontban. A független szakértők véleménye szerint azonban nem földönkívüli jelenségről van szó. Talán repülőgép fények, vagy természeti jelenségek állhatnak a különös észlelések mögött. Steven reméli, felvételeit látva a hatóságok kivizsgálják, mi történhetett.

 

 

 

 

Inkább az Ufo-k...?

 

2008. November 26.

 

Az ufókban, a szellemekben és más idegen lényekben többen hisznek, mint ahányan a történelmi egyházak követőinek mondják magukat, derült ki egy felmérésből Nagy-Britanniában. Miközben a brit lakosság 54 százaléka állítja magáról, hogy hisz az Isten létezésében, addig a természetfeletti lények, a paranormális jelenségek vagy a földönkívüliek létezésében a megkérdezettek 58 százaléka.
A Nagy-Britanniában végzett kutatásból kiderül az is, hogy a nők hajlamosabbak hinni a természetfeletti képződményekben, mint a férfiak, és gyakrabban keresnek fel médiumokat vagy jósokat is.
A háromezer ember megkérdezésével végzett vizsgálat során a válaszolók negyede mondta azt, hogy találkozott már élete során valamilyen paranormális jelenséggel, 37 százalékuknak pedig a szellemek és a földönkívüliek alapvetően meghatározzák a világnézetét.

 

 

 

 

Ufokongresszus volt Hajdúszoboszlón

 

2008. November 19.

 

Ufókról komolyan címmel rendeztek kongresszust a minap Hajdúszoboszlón. Az elnevezés egyben a rendezvényt szervező Magyar Ufókutató Szövetség szigorítását is megjelölte: kiválasztottak, mágusok, gyógyítók és másvilágok önjelölt küldöttei kíméljék őket. A hazai ufókutatás elmúlt másfél évtizede alatt ugyanis tisztulási folyamat ment végbe. A szövetséghez csatlakozott, és az Ufómagazinban rendszeresen publikáló tagok ma már két csoportba sorolhatók. Az egyikbe azok tartoznak, akik sokféle forrásból - főleg az internetről - gyűjtött információkat összegezve vonnak le következtetéséket, és keresnek bizonyítékot a földönkívüliek létezésére. A "hőskor" szemtanúk után kutakodó, esetleíró botcsinálta ufológusaiból mára csak néhány maradt hírmondónak. Egyikük, a szegedi Sós Tibor, a szövetség korábbi elnöke ezt a pénztelenséggel magyarázza. Saját példájából kiindulva úgy látja, ma már nem érdemes az ország másik felébe autózni egy-egy eset kivizsgálásáért, mert nincs rá igény, az emberek elvesztették a téma iránti érdeklődésüket. Ennek azonban ellentmondanak Pusztay Sándor főszerkesztő szavai, aki szerint - néhány esztendei visszaesés után - idén növekedett az Ufómagazin olvasótábora. Sós Tibor a "szemtanúk" beszámolói alapján igényesen elkészített filmjeiből kiragadott részletekkel a földönkívüli jelenlét szinte teljes vertikumát felölelte. A fák koronája felett hangtalanul végig lebegő, az észlelő szóhasználatával "templomoldalnyi" objektum, illetve két horgász telefonjával megörökített éjszakai fényjelenség klasszikus első, illetve második típusú találkozásnak minősíthető. Ennél megrázóbb, harmadik típusú élményt élt át egy "nagyfejű fekete színű lénnyel" találkozva egy gyomaendrődi asszony és tinédzser fia. Végül egy hódmezővásárhelyi férfi története vezetett át a negyedik típusba azzal, hogy - állítása szerint - "rajta az idegenek beavatkozást is elvégeztek", aminek a nyomát csak napokkal később fedezte fel a mellkasán. A nemzetközi ufókutatás egyik legnevesebb alakja volt az Egyesült Államokba emigrált Keviczky Kálmán, aki a '90-es évekbeli magyarországi látogatásaival a földönkívüliek tevékenységét vizsgáló hazai csoportoknak is új lendületet adott. Megosztotta velük mindazt a kutatási anyagot, amit szerte a világban összegyűjtött. Többek között azokat a memorandumokat is, melyeket Grenada akkori miniszterelnökének segítségével 1977-ben még az ENSZ-be is eljuttatott, "felhívva a figyelmet a Földre irányuló lehetséges intergalaktikus támadásra, amit szerinte a nagyhatalmak igyekeznek elhallgatni, holott tudomásuk van róla". Az ufókutatók szerint nem tudni, az általa gyűjtött dokumentumok hatására, vagy - ahogyan indokolták - egymás megfékezésére, de az USA és Szovjetunió később elindította csillagháborús programját. Mindenesetre a magyar királyi hadseregben az audiovizuális eszközök bevezetésében úttörőszerepet játszó, majd a második világháború után fényképészként amerikai szolgálatba álló Keviczky Kálmán hitte, hogy neki is része volt Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov egyezségében. A kongresszuson elhangzott: a két nagyhatalom elnöke a nyolcvanas években ugyanis aláírt egy nyilatkozatot, mely szerint egyesítik erőiket, amennyiben a Földet a világűrből támadás érné. Több évtizedes kitartó munkája értelmét látta ebben a tíz éve New Yorkban elhunyt ufókutató, akiről a szövetség elnökségi tagja, Tarcali Gábor emlékezett meg a hajdúszoboszlói rendezvényen. Az "elméleti" ufókutatók közül Kalmár János újságíró franciaországi barátaitól kapott dokumentumok alapján a maják által előre látott történéseket ismertette, mivel az úgynevezett precessziós év, azaz a 25 ezer 625-ik földi esztendő e számítások szerint 2012-ben telik le. Jóllehet utána jön az ezeréves béke korszaka, de előtte csúnya katasztrófák várnak ránk - ha beválik a maják jóslata. Oláh András debreceni mérnök példáival azt igyekezett bizonyítani, hogy a természet nem tud csak úgy "előállítani" tökéletes lényeket, így az állatokat és az embereket is magasan fejlett civilizációk telepítették a bolygónkra. Ennél földhözragadtabb témát boncolgatott Linszter Árpád, a szövetség debreceni elnöke, aki több összeesküvés-elméletről beszélt. A Holdra szállás megrendezettnek minősítése, vagy Gagarin űrrepülésének kétségbevonása e fórumon nem számított újdonságnak, de a New York-i Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) elleni támadás eddig sosem hallott magyarázata igazi nóvumnak számított a kongresszuson. A magyarázat kiagyalói szerint egy - a világunió létrehozásán fáradozó - csoport műve volt a szörnyű terrorakció. Az előadó szerint ezek a példák is bizonyítják, hogy az ufó-kérdésben is tudatformálásra lenne szükség, mert nem minden az, aminek látszik.

 

 

 

Ufo-t fotózott a dada

 

2008. Október 22.

 

Nappal fotóztak le egy repülő csészealjat Angliában, állítólag ez az egyik legfontosabb bizonyíték az ufók létére - írja a The Sun, a brit bulvárlap. Az ufó a West Mindlands-i Dudley városkája fölött szelte át az eget. A képet a dudley-i kastély egyik ijedt látogatója, egy 54 éves dada készítette még tavaly áprilisban, majd elküldte azt egy rendőrségi nyomozónak, aki gyűjti az ufókról készült képeket. A nyomozó szerint a kép igen érdekes, és teljesen véletlenül készült. Ha eredeti, az egyik legmeggyőzőbb bizonyíték lehet a földönkívüliek létezésére.

 

 

 

 

 

A Lacerta Interjú !

 

2008. Október 21.

 

Az alábbiakban közlésre kerül a hajdan nagy port kavart, (főleg ufo-hívők körében) "Lacerta interjú" néven "elhíresült" és azóta kissé hanyagolt interjú, mely egy állítólagos, számunkra ismeretlen faj képviselőjével történt. Az hogy erre a honlapra felkerül, annak két oka van. Az első, hogy ez a honlap még nagyon fiatal, és az ide látogatók nem biztos hogy találkoztak ezzel az "érdekes" interjúval. A második, hogy az interneten is csak nyomokban vannak utalások rá. Az alábbiakban közölt interjú teljes szövege
Aranyi László honlapjáról származik. Ha valaki szkeptikus a témával kapcsolatban az el se kezdje olvasni, számára fölösleges időtöltés lesz. Aki mégis szán rá időt annak azt javaslom, hogy olvassa végig, hogy átfogó képet kapjon arról, amit "közölni" akar. Utána persze ki-ki vonja le belőle a következtetést...


Következzen akkor a Lacerta interjú :


Az interjúhoz kattints ide !


 

 

Magyarországi esetek szeptemberben

 

2008. Szeptember 28.

Ufo

Szeptemberben is sok ufo-eset bejelentés érkezett a Magyar Ufokutatási Központhoz (RYUFOR). Ezek egy része interneten, más része különböző módon került bejelentésre. Sajnos a hazai sajtóban nem képviselnek értéket az ilyen, és ehhez hasonló hírek, legfeljebb sztárok ufo-esetei a bulvárban, így azoknak akiket érdekel a téma marad az internetes hír, illetve az ezzel a témával (is) foglalkozó weboldalak. Tény azonban hogy pozitív irányba kezd elmozdulni az emberek ufo-król alkotott véleménye és érdeklődése. Külön öröm az, hogy egyre népszerűbbek a különböző tv-csatornákon vetített sci-fi filmek, talán már csak a mennyiséggel lehet némi gond (személy szeint én kevésnek találom, bár ez kicsit elfogultság is) Akit részletesen érdekelnek a hazai bejelentések az látogasson el a ryufor.hu-ra, ahol képek is találhatóak néhány esetről. Továbbra is várom a térségben (Dél Alföld) történt esetek beszámolóit, tiszteljenek meg azzal hogy én közölhetem le először a hírt ebben a régióban. :)

 

 

 

Ausztráliában is Ufo "hadjárat"

 

2008. Szeptember 07.

Ufo

Sydney - Ausztrália tágas Északi Terület nevű tartományában több tucat azonosítatlan repülő tárgyat, ufót véltek felfedezni az elmúlt hetekben különböző személyek. A helyi lapokhoz özönlenek a szenzációs felvételek, a Discovery Channel tévétársaság forgatócsoportot küld, hogy dokumentumfilmet készítsen a jelenésekről, a helyi hatóságok pedig abban reménykednek, hogy a krokodilok mellett az ufók válnak a Terület új turisztikai nevezetességévé - jelentette az ANSA hírügynökség. A lencsevégre kapott gyanús jelenségek között vannak fényes nappal megörökített repülő csészealjak és az éjszakai égen ragyogó különös fényalakzatok. Az 52 éves Roger Perner a Victoria-folyót fényképezte, amikor különös tárgyat pillantott meg az egyik felvételen. Amikor azonban felemelte a szemét a fényképezőgépről, az égen már nem látott semmit. Márciusban a 27 éves Ruth Palmer a férjét örökítette meg a Devils Marbles nevű látványos sziklacsoportnál, amikor pedig megnézte a felvételt, a férfi válla fölött furcsa képződményt vett észre az égen. Februárban egy bizonyos Stephen Jones fotózott különös fényeket az égen, miközben Darwin városából Alice Springs felé tartott. A Discovery Channel úgy döntött, hogy egyik legtapasztaltabb riporterét küldi a térségbe, hogy kifaggassa - illetve, ha bebizonyosodna, hogy csalásról van szó, leleplezze - azokat, akik jelezték a furcsa égi tüneményeket.

 

 

 

Egy közeli észlelés

 

 

 

2 fényes mozgó pont jelent meg az égbolton.

 

Az eset helyszíne: Orosháza - Békéscsaba között.

 

23:40 A családommal kiránduláson voltunk. A szállásra igyekeztünk amikor 2 fényes mozgó pont jelent meg az égbolton. A pontok (tárgyak) egyre lejjebb ereszkedtek, viszonylag gyorsan haladtak. Aztán egyszer csak megálltak (úgy 1-1,5 km magasságba). A két tárgyat lassan elindult hamarosan narancssárgás-pirosas fény követte őket. A fény úgy 5 m hosszú lehetett. Hangot nem hallottunk. Aztán reflektorfény szerű fény söpört át az út mellett kb. 1 km- re és egy nagyobb ufó szerű tárgy halatt el a fejünk fölött 2 km-re észak felé. A formája nyilszerű volt, azután eltűnt.

Az eset történt: 2008. 08. 17. - 23:40

Forrás : www.galaktikaklub.hu

 

Az eset bejelentés nem hozzám érkezett így csak ennyi adat áll rendelkezésre a közléshez.

 

 

 

A Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét

 

2008.08.24.

 

Fény

 

Ufó és ufológia újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így. Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről. A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége.

Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét.

A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák. Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? - kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini. Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földönkívüliek tapintható jelenlétét. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire. Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az atlanti szövetség ülésein, kijelentette, hogy 1947-től az ufók szabadon repkednek egünkön" (Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal). Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól. A kutató emlékeztet arra, hogy az ufók már régóta léteznek, hiszen a Kr. u. IV. században élt Julius Obsequens latin író Prodigiorum liber (A csodák könyve) című művében a Római Birodalom egén sorakozó "tüzes pajzsokról" szólt. Julius említett művében még hatvankét esetben számol be ehhez hasonló rendkívüli esetről. Ami azért nem kevés. Egy dolgot mindenképpen bizonyítani látszik: hogy ilyesmi már az ókorban is előfordult. Az akkori emberek is csodálkoztak, hitetlenkedtek, de mivel világképük egyszerű és egyoldalú volt, általában valamilyen meghatározhatatlan "istennek" tulajdonították a titokzatos repülő diszkoszok felbukkanását.

 

 

 

Ugrás a lap elejére