2005 Világbajnokság

MÛKORCSOLYA. VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA. Hoffmann Nóra és Elek Attila a 15. helyen zárt - Sebestyén Júlia nem tudott javítani

Navkáék megvédték címüket

CSANÁLOSI BEÁTA

NS, 2005-03-19

Európa-bajnoknõnk, Sebestyén Júlia ugyan a csütörtöki szabadnap alatt megpróbálta kikúrálni magát egyre inkább elhatalmasodó torokgyulladásából, s annyira sikerült is összeszednie magát, hogy bemutathassa rövid programját, ám láthatóan nem volt tökéletes fizikai kondícióban.

Ennek ellenére derekasan küzdött, és mindjárt az elején ugrott egy csodálatos tripla flipet, azonban a folytatásban sajnos elesett, így odalett a kombináció. S noha a végén az elõírt dupla Axel ellen sem lehetett senkinek kifogása, ezzel az elõadással nem sikerült a kvalifikáció során kiharcolt 12. helyrõl elõrébb lépnie. Pavuk Viktória viszont két helyet is javítani tudott - vagyis huszadikként várhatja a kûrt -, miután minden ugrását hibátlanul megcsinálta.

Az élen egyébként a rövid nem hozott változást, a hazaiak favoritja, a világ- és Európa-bajnok Irina Szluckaja a már a torinói Eb-n is nagy sikert aratott, nadrágos fellépõruhájában rendkívül magabiztosan korcsolyázott, s ugyan az elsõ triplából leérkezve kissé megbillent, annyira azért nem, hogy egy dupla toe-loopot ne csapjon még hozzá. A vb-ezüstérmes amerikai Sasha Cohen is igen eltökélten korcsolyázott, aminek meg is lett az eredménye, hiszen közvetlenül Szluckaja mögül várhatja a szombati fellépést.

Harmadikként az olaszok ifjú tehetsége, Carolina Kostner következik majd, aki remekbe szabott programjával két helyet lépett elõre, igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy a selejtezõ után még elé sorolt japán Szuguri Fumie és Ando Miki sem nyújtott maradandót, elõbbi olyannyira nem, hogy meg sem állt a nyolcadik helyig. Ami talán meglepõ, hogy a címvédõ japán Arakava Sizuka, illetve az ötszörös világbajnok Michelle Kwan nem tudott jelentõsen javítani korábbi pozícióján, igaz, a pontokat tekintve még mindig nem elérhetetlen számukra a dobogó. Egyszóval tényleg a mai kûr dönt majd mindenrõl, elég csak a férfiversenyre gondolni, amelyen a végül érmet szerzõket elõzetesen nem sokan tippelték volna a legjobb háromba, sõt, talán az sem túlzás, hogy még a rövid program után sem ez a végeredmény tûnt kézenfekvõnek.

VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

Nõk. Rövid program (30 induló):

1. Irina Szluckaja (orosz) 92.61, 2. Cohen (amerikai) 89.78, 3. Kostner (olasz) 87.27, 4. Ando (japán) 86.96, 5. Kwan (amerikai) 86.21, 6. Arakava (japán) 85.74, ...12. Sebestyén Júlia (magyar) 75.40, ...20. Pavuk Viktória (magyar) 64.47


Forrás: NSO