Elfogult vélemény

Elfogult vélemény a mezgé szalagavatójáról
A tárgyilagosság látszatára sem törekszem a mezgé szalagavatójával kapcsolatos véleményem megfogalmazásakor, ugyanis intézményünk diákjait is érinti a tartalom.
Adatik tudtára mindenkinek, hogy a mezgé 2007. március 3-án két részletben (15 és 18 órai kezdéssel) színvonalas szalagavató ünnepséget rendezett.

A korábbi időszakban - más jellegű elfoglaltságom miatt - kimaradt az életemből ezen iskola ilyen jellegű rendezvényének látogatása, de más oktatási intézmények rendezvényein gyűjtögettem a tapasztalataimat.
Úgy gondolom, nem eshetek abba a hibába, hogy almát a körtével, netán a barackkal hasonlítsam össze. Ezért mindenfajta összehasonlítgatás nélkül csak erről a rendezvényről teszem közzé mondandómat.
Minden intézményben kialakultak a nagy hagyományokon alapuló rendezvények, amelyek befolyásolják az éppen aktuálisat.
Csak a 18 órakor kezdődött programra érkeztem meg, egyéb elfoglaltságom miatt, ezért erről fogalmazom meg elfogult véleményem.
Egy fontos gondolatrendező elvet tartok ítéletalkotásom megfogalmazásakor: akikért tartották ezt a rendezvényt, azok hogyan érezték magukat, milyen hangulatot sugároztak a vendégek felé. Ez a rendező gondolat erőteljesen szubjektív elemek felszínre hozatalára alkalmas, de ezt nem szégyellem, büszkén felvállalom.
A ceremóniáról általában: a nem szokványos (andalgó) be- és kivonulás egyértelműen megnyerte a tetszésemet, mert a zene ritmusával teljesen összhangban lévőnek tetszett.
A szalagtűzés körítése rám egyértelműen pozitív benyomást gyakorolt. Különösen jót tett a közönség figyelmének lekötésére a gyermekkori és az ifjúkori fénykép kivetítése, amelyet tovább fokozott a narrátorok névsorolvasása. Ide kívánkozik egy - építőjellegű - kritikai észrevétel: a lánybemondó (Kozák Anita) hagja, hanghordozása, hangszíne sokkal kellemesebb benyomást gyakorolt rám, mint a fiúé (annyira nem nyerte meg a tetszésemet, hogy a nevét meg sem jegyeztem).
A későbbi műsorban nem ismertem fel, ezért itt köszöntöm a következő maturandusainkat: Barát Anitát, Nemes Líviát, Révész Zsoltot.

A műsorról: tetszett, hogy mindenki akarta a sikert!

Nem tudom, hogy mennyi munka volt a szereplés előkészítésében (de ez számomra közömbös is), azt figyeltem, hogy milyen hatást gyakorol a produkció a közönségre. Jó ötletnek tartom a táncos-zenés programot. Miután csak egy hangszeres zeneszámot hallottunk - igencsak színvonalas produkciót -, a közönséggel együtt rám is nagyon pozitív hatással voltak a csökmői fiúk.
A táncok sokfélesége nagy mértékben hozzájárult, hogy a rendezvényen jól érezzük magunkat. Gratulálok minden közreműködőnek - felkészítőnek és szereplőnek - sokunknak tették széppé ezt az estét!
Az csak természetes, hogy a kollégistáink szereplését megkülönböztetett figyelemmel követtem. Akadtak is olyanok, aki kellemes meglepetést szereztek nekem. Elfogultságom netovábbja, hogy Gazsó Mesiék bájos tánca a közönségtől is hosszas vastapsot kapott és nekem is megörvendeztette a lelkem. Alig valamivel maradt el mögöttük Szendrei Katáék angol keringőjének és Katona Fecóek bécsi keringőjének tapsjutalma. A három diákunkat azért emeltem ki a többiek közül, mert ők már megtanulták; ha valaki táncol, akkor a műsor ideje alatt végig mosolyogni kell. Ja, és nem mellesleg: nagyon szépen táncoltak!
A nyitótánc közreműködői is sikeresen mindent megtettek a jó hangulat elővarázslásáért. Ezért köszönöm meg Erdei Dia, Jakab Edina, Olasz Adrienn, Gazsó Emese (itt is), Csordás Ivett színvonalas táncát (ha valamelyik diákunk véletlenül kimaradt a felsorolásból, attól elnézést kérek).
Befejező gondolatként külön szertnék gratulálni Kovács Anettnek a hatásos versmondásért. Az éppen nem a műsor menetére figyelő, zajongó közönséget előadásával csendre, ráirányuló figyelemre tudta inteni. Ez gyakorlott előadóművésznek is becsületére válna, hát még ha valaki diák … Előadásának szuggesztív ereje engem arról győzött meg, hogy további szereplésekre bátorítsam. Köszönöm neki is a szép produkciót!

A borongós, esős idő ellenére örömteli, vidám, kellemes perceket szerezve járultatok hozzá, hogy szép legyen az esténk. Köszönet érte!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.