Quirinus / Slag ("voyager", Planet X):


Bár a Fall Of Cybertron játék (FOC) komoly rajongótáborra tett szert a TF gyûjtõk körében, a Hasbro idejekorán leállt a figurák kiadásával. Ilyen módon a Dinobotok közül csupán Grimlock kapott hivatalos figurát a FOC-os kinézetében (bemutató itt és itt). A 3rd party figurakészítõk közül a Planet X állt neki pótolni a hiányosságot, számos FOC design figura kiadásával, így megjelentek a Dinobotok is. Természetesen a hivatalos TF neveket nem használhatják, így lett a triceratops alt móddal rendelkezõ Slag-ból Quirinus a római mitológia egyik korai istene. Emellett persze insignia sem kerülhetett rá.

Már a doboz is igen impozáns. Az elõlapon a figura mellkasának stilizált képe látható, míg a hátlapra a karakter szépen kidolgozott képe került. A dobozban dupla buborékban (tehát nem kötözgetve) kap helyet a figura és kiegészítõi, az útmutató és a karakter kártya pedig a buborék alatt található.

Az alt mód egy Triceratops, igaz valamivel több tüske van rajta, mint a fosszíliák alapján ismert õslényen. Elképesztõen kidolgozott és részletes felületeket kapott, a pózolhatósága pedig rendkívül jó dino módban is. A testalkata kissé sportosabb, mint általában a karakteré, de ez illik a FOC design-hoz. A fegyvereket dino módban is rátehetjük, de én ebben soha nem látok fantáziát, csak rontanak az összképen. Egyedül a kék szem zavar, nekem a Dinobotok szeme piros, és a Fans Toys figurákkal ellentétben itt nincs is lehetõség a szem színének cseréjére, viszont van világító szem effektus. Emellett az a minõségi probléma, hogy a farok részt tartó lemezek helyre pattintva nagyon feszülnek, az én példányomat is érinti. A neten mindenféle stressmark-okról és törésekrõl is hallani, így én nem erõltettem. Nem zavar az összképben.

Az átalakítása közepesen bonyolult. Hiába ez nem gyerekjáték, mire végzel a kezed úgy néz ki, mint egy ementáli sajt és egy tésztaszûrõ nem kívánt szerelemgyereke, de megéri a fájdalmat, no pain no gain. :-)

A robot mód is nagyon jól néz ki, rendkívül badass. Mérete egy fajsúlyosabb voyagernek felel meg. Elképesztõen jól pózolható, és nagyon stabil, a kidolgozottság pedig itt is fantasztikus. Világító szem funkciót is kapott, sõt a felsõtest egyes részei is fényáteresztõek. Érdekes a "gallérja" mely egy alsó állkapcsot formáz, és a szó conan-i értelmében vett barbárságot kölcsönöz neki (a játékban is ilyen). Két puskát és két tokkal is rendelkezõ kardot kapunk hozzá, mindegyik annyira kidolgozott, hogy az ilyen 3rd party kiegészítõket külön több 10 USD áron szerezhetjük be.

A dino mód 25 cm hosszú, a robot mód a fej tetejéig 18 cm magas.

Mindenképpen elmondható, hogy komoly minõséget kapunk a pénzünkért, még ha az ár két- három hivatalos voyager ára körül is mozog. Én már eldöntöttem, hogy beszerzem a Planet X Dinobotokat, mivel teljesen más hangulatunk van, mint általában a Dinobot figuráknak.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box:

Fans Toys & Planet X:

FOC méretarány:

Fajtajelleg:

FOC Dinobot méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza