Wheelie (Titans Return, legion):


Ismét egy új széria elsõ figura bemutatójához érkeztünk, bár ezúttal ez nem túl feltûnõ, hiszen ezek a "komolyabb" legion figurák a Generations 30 széria után a Combiner Wars-t is végigkísérték és most folyatódnak a Titans Return széria alatt is. Persze remélem, hogy hamarosan érkeznek a Titans Return fejmesterek is.

Wheelie hiánypótló, hiszen nem nagyon kaptunk belõle az utóbbi 10 évben G1-hû figurát. Az autó mód jól sikerült, remekül hozza a G1 hû rajzfilmes hangulatot. Extraként ráadásul bele lehet majd Headmaster figurákat ültetni, ami egy ilyen pici figuránál nem rossz tervezési bravúr. Viszont a különbözõ rögzítõ megoldások nagyon gyengék. Emiatt az autó mód nem is áll össze teljesen és az amúgy ötletes átalakítás is elég idegesítõ.

A robot mód is nagyon hangulatos. A gömbcsuklók miatt jól pózolható... és persze könnyen szétesik. A vállak gömbcsuklói mondjuk oldalirányba kicsit nagyobb mozgásteret is adhatnának. Bár a borítón látható, sajnos a jellegzetes "Grimlock idomító"csúzlit nem kapjuk hozzá. Szerencsére megvan a korábbi Generations GDO változat, melyhez adtak. Összességében remek figura lehetne, nagy kár a rögzítõ felületek gyenge megoldásáért.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

A GDO változattal:

Méretarány:

A GDO változattal:

Grimlock idomítás:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

"Újkori" legion bemutatók:

Vissza