Nitro (Movie 5, voyager):


Az 5. film egyik Decepticon "perc embere"... vagy inkább "perc robotja" Nitro. Egy karakter, akire egy viccesnek szánt jelenetben szükség van, hogy aztán totál súlytalanul pusztuljon el. A Bay filmek tele vannak ilyennel, hiszen nem is filmek ezek, hanem jelenetek halmazai, ahol az egyes jelenetek látvány / poén / dráma stb hatásaira van ösztpontosítva a film koherenciája mindegy. Mondjuk legalább ott volt, nem úgy mint Scorn. Szóval sokat nem tudunk meg a karakterrõl, lássuk a figurát.

Az alt mód egy vadászrepülõ, méghozzá a voyager figuramérethez képest kifejezetten méretes. Az arányai rendben vannak, a robot alkatrészek nem állnak ki zavaró módon. A robot mód headmesterként mûködik, így a feje leszedhetõ (ám nem rendelkezik kis robot móddal), és Titans Return fejeket tehetünk rá. A Titans Return fejmesterek viszont helyet kaphatnak a repülõ kinyitható pilótafülkéjében is.

Az átalakítása rendkívül ötletes, sõt a Transformers repülõk között kifejezetten formabontó. Különösen az érdekes, ahogy a kezekbõl lesz a repülõ orra és a hátulja lesz (az elemek levétele nélkül), illetve ahogy robot módban az összehajtogatott szárnyak a hátára kerülnek. Remek ötlet, de a kivitelezés sajnos eléggé megnehezítette az átalakulást, egyes tartó kapcsok nagyon nehezen találták meg a helyüket repülõ módban.

A robot mód stabil, remekül pózolható és egy kissé "Macross" kiállású. Jól néznek ki a sima páncélszerû szürke elemek és alattuk a fekete összetett formák, illetve a vállakon a stilizált gattling ágyuk. A gép orrából a kézen egy fura nyílpuska szerû fegyver alakítható ki. Érdekes, hogy a festés miatt olyan, mintha Shockwave módra egyszemû lenne, de igazából négy szeme van (oldalanként kettõ, ahogy a box art-on is) elöl pedig egy sárga világító rész. A festés az utóbbit emeli ki. A feje levehetõ, és például egy TR Thunderwing fejjel remek mozis Thunderwing lesz belõle (10. kép).

Az átalakításához kellett türelem (az én példányom esetében biztosan), de egyébként remek, jól kinézõ figura nagyon ötletes átalakítással. Picivel több ezüstöt a mûanyag szürke helyett elbírt volna (a robot mód képei naplemente alatt készültek ezért sárgásabbak).

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Igazából nem egyszemû:

Movie 5- The Last Knight bemutatók:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza