Calibur Optimus Prime (Movie 5- Takara, leader):


Mivel a movie figurákat is gyûjtöm, zavart, hogy eddig nem volt modern movie Optimusom. Ennek az volt az oka, hogy bár a 4. film kapcsán - ahol ez az alt mód megjelent - két leader figura is kiadásra került, mindkettõnek vállalhatalanul nagy hátizsákja volt. Most komolyan, ILYEN... egy leader, vicc. Így nem szereztem be. Most viszont az 5. film kapcsán a Takara megoldotta a problémát, így végre érdemes volt egy ilyen verziót is beszereznem. Ráadásul a hátizsák helyett egy rendkívül ötletes pajzsot kapunk, illetve három gyönyörûen kidolgozott kézifegyvert is adnak hozzá.

Az alt mód egy Western Star kamion. Rendkívül élethûen követi a kamion összetett formavilágát és a festés is kifogástalan. Valamivel kisebb, mint az eddig általam etalonnak tekintett 2. filmes leader verzió. Ezért kár, de ez van, sajnos összementek a leader-ek (is) 2009 óta. A fegyvereket az aljára rögzíthetjük.

Az átalaítása közepesen bonyolult, ám rendkívül ötletes, hiszen a kampon közel felét a pajzs adja, mely integrálódva adja a kamion hátulját és oldalának egy részét (6. kép). Le a kalappal a tervezõk elõtt.

A robot mód gyönyörû, mind kidolgozottságát és felületeit, mind festését tekintve. Simán elmehetne prémium kategóriás szobornak is. A pózolhatósága is rendben van. Van faceplate-es és faceplate nélküli arca is, melyeket a fejet kinyitva forgathatunk át (12. kép), így nem tud a kis cserealkatrész elkeveredni. A fegyvereket a kezébe adhatjuk, vagy ahogy a pajzsot, úgy a fegyvereket is X alakban a hátára tehetjük (kivéve a bónuszként adott sárga pengét).

Nagyon örülök, hogy beszereztem.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

A pajzs elem:

Movie 2 leaderrel:

Optimusok:

Movie 5 méretarány:

Fegyverek és pajzs:

Arc csere (jobb oldal):

Pajzs a háton:

Optimusok:

Méretarány:

Movie 5- The Last Knight bemutatók:

Eddigi Optimus Prime bemutatók:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza