Blackout (Movie- Studio Series, leader):


Vicces, hogy a Hasbro akkor állt neki újra kiadni filmes karaktereket, amikor kiderült, hogy az öt epizódot megért Bayformers film univerzumot leállítják. Ám ettõl még a figurák érkeznek, új öntvényekkel, szóval érkezik az újdonság a leköszönõ univerzumból. A szériában leader class figurák is érkeztek, az alább látható Grimlock és Blackout kapott ilyen nagy méretû figurát.

Blackout volt az elsõ filmes karakter, aki a szélesvásznon megjelent, miközben megtámadta az amerikaiak katari bázisát. Hatásos belépõ volt. Bár korábban már kapott különféle méretû figurákat, kétségtelenül ez a verzió a csúcs és egyben a karakter elsõ leader méretû figura megjelenése. Szép nagy is lett. A helikopter mód 40 cm hosszú és tökéletesen visszaadja a Sikorsky MH-53 Pave Low katonai helikopter formavilágát. A színe világos, nem annyira az elsõ filmes Premium Blackout-ra, mint inkább a 2. filmes Grindor átfestésre hasonlít (bocs, az valahol egy doboz mélyén pihen, nem vett részt a fotózáson :-) ). A festése nagyon szép, élethû. Kapunk hozzá egy kis Scorponok figurát is, mely helikopter módban rögzíthetõ a helikopter belsejében.

Az átalakítása nem egyszerû, cserébe ötletes. A voyager verzió hatalmas földig érõ hátizsákjából szinte semmi nem maradt, remekül megoldották, igaz így egyes panelek a kezekre kerültek, viszont a talpakon is elrejtettek jókora darabokat belõlük. Összességében remek tervezés.

A robot mód tökéletesen visszaadja a filmes kinézetet. Nagyon zord, és kellõen fenyegetõ. Az átlag leader-eknél alacsonyabb, cserében viszont igen robosztus. Én egyébként kicsit egyenesebb térdekkel állítottam be, úgy magasabb és jobban is tetszenek az arányai. A helikopter hátsó rotorja fegyverként a kézre kerülhet, ahogy a filmben is.

Remek figura, nem bántam meg a beszerzését.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Movie 1 premium voyager-rel:

Méretarány:

Scorponok:

Movie 1 premium voyager-rel:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza