



















|
Hozzávalók:
8 zsemle,
2 dl tejföl,
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv),
3 evõkanál olaj,
2 tojás,
1 evõkanál konyak,
1 diónyi hagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál mustár,
1 késhegynyi pástétomfûszer,
ízlés szerint só és bors.
|
 |
Az egyik tojást keményre fõzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad
arányban kettévágjuk. Mindkét felébõl kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra
összevágjuk. Két evõkanál olajon megpirítjuk a megtisztított és finomra metélt
vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak megpirítjuk. Ha
kihûlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával
szétmorzsolt májkrémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a
konyakot, az összes fûszert, és megsózzuk. Ezután beledolgozzuk a habosra
felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a
"kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem eláztatva) a tetejükre
rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk.
Elõmelegített, közepes meleg sütõbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a
tetejét.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|