WebFazek Szendvics Májas töltött zsömle
Csukott szendvicsek
Májas töltött zsömle
Töltött kenyérszeletek
Tojásos szendvics
Aszpik készítése zselatinporból
Szardiniás extra szendvics
Rakott pirítós kenyérszelet
Amerikai rakott kenyér
Szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Sajtfalatkák
Vendégváró falatok
Szabó úr kendvenc vacsorája
Töltött franciakenyér
Melegszendvicskrém
Tom burger mikróban.
Riburger mikróban.
Szendvics sütő nélkül
Vidéki szendvics
Egyszerű szendvicskrém (ja, olcsó is)
Melegen szendvics, hidegen saláta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 zsemle,
2 dl tejföl,
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv),
3 evõkanál olaj,
2 tojás,
1 evõkanál konyak,
1 diónyi hagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál mustár,
1 késhegynyi pástétomfûszer,
ízlés szerint só és bors.

Elkeszites
Az egyik tojást keményre fõzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. Mindkét felébõl kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra összevágjuk. Két evõkanál olajon megpirítjuk a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak megpirítjuk. Ha kihûlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával szétmorzsolt májkrémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fûszert, és megsózzuk. Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem eláztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Elõmelegített, közepes meleg sütõbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997