



















|
Hozzávalók:
0,5 kg házikenyér,
8 dkg vaj,
10 dkg libamájkrém,
20 dkg sonkakrém,
10 dkg tojáskrém,
10 dkg körözött
10 dkg marhanyelv
|
 |
Kör alakú, szikkadt kenyér héját lefaragjuk, a belét torta alakúra vágjuk, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megvajazzuk. Jóízű libamájkrémet, körözöttet, sonkakrémet, tojáskrémet készítünk, amellyel egyenletesen rétegezzük a megvajazott kenyérszeleteket. A torta alakúra összerakott kenyeret lepréseljük, majd oldalát és tetejét vajjal bekenjük. Ezután oldalát és tetejét meghintjük finomra vágott füstölt marhanyelvvel, majd hűtőszekrénybe dermesztjük. A szendvicstortát a tortákohoz hasonlóan meleg vízbe mártott késsel daraboljuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba sonkakrémet töltünk. A szendvicstortacikkekre habzsákból kis rózsákat fecskendezünk, amelyre főtt tojásfehérje-szeletekből vágott vagy kiszurt motívumokat helyezünk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|