WebFazek Szendvics Melegen szendvics, hidegen saláta
Csukott szendvicsek
Májas töltött zsömle
Töltött kenyérszeletek
Tojásos szendvics
Aszpik készítése zselatinporból
Szardiniás extra szendvics
Rakott pirítós kenyérszelet
Amerikai rakott kenyér
Szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Sajtfalatkák
Vendégváró falatok
Szabó úr kendvenc vacsorája
Töltött franciakenyér
Melegszendvicskrém
Tom burger mikróban.
Riburger mikróban.
Szendvics sütő nélkül
Vidéki szendvics
Egyszerű szendvicskrém (ja, olcsó is)
Melegen szendvics, hidegen saláta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg párizsi, egyben
1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó)
2db közepes alma
2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege)
3 db gomba
1 db vöröshagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
tejföl
majonéz
só, bors, porcukor, mustár

Elkeszites
1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát, uborkát, gombát. A lángolt kolbászt egy kicsit nehéz vágni, de valahogy cincáljuk szét. A hagymát apró kockára vagdaljuk. Összekeverjük az egészet a hozzáadott reszelt sajttal. Tejfölből, majonézből tartármártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és mustárral. A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg összevágottakra. Annyi mártás kell, hogy a massza ne folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen. A kenyérszeletek megkenjük, és grillsütőben, vagy forró sütőben megsütjük. Csak addig, amíg kicsit megpirul a teteje. Különleges íze van! Ha valaki nem szereti a melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is. Nagyon jó vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot, és amikor enni akarunk, akkor csak sütni kell.

A receptet berzsoka@egon.gyaloglo.hu küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998