WebFazek Vegetarianus Dahl
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg feles vöröslencse,
4,5 dl víz,
1 babérlevél,
1 fej finomra vágott hagyma,
1 zúzott fokhagyma gerezd,
1/4 kávéskanál frissen reszelt gyömérgyökér,
1/4 kurkuma,
1 evőkanál napraforgóolaj,
1/2 kávéskanál római kömény,
egy csipetnyi chilli por,
25 dkg kockára vágott vegyes zöldség,
A díszítéshez:
sült hagymakarikák, citromszeletek

Elkeszites
A dahl tradicionális indiai étel. Sokféle változata létezik, amelyek különböző fűszerekkel és zöldségekkel készülnek. Nagyon fontos, hogy egészen puhára, krémesen kásásra főzzük a lencsét. Még jobb lesz ha egy napig állni hagyjuk, majd újra melegítjük. Teljesőrlésű liszthől készült indiai kenyérrel vagy barnarizzsel önnáló étel. Elkészítése: A vízben nagy lábasban főni tesszük a lencsét. Felforraljuk és a keletkező habot leszedjük a tetejéről. Hozzáadjuk a babérlevelet, a hagyma felét, a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát. Lassú tűzön egy órát főzzük míg puha nem lesz és kásás. Időnként ellenőrizzük, hogy elegendő- e a víz mennyisége. Közben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a maradék hagymát, beletesszük a köményt, a chilli port és a zöldségeket. Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldséges keveréket a lencséhez adjuk, és meleg helyen 10 percig állni hagyjuk. Sült hagymakarikákkal , citromszeletekkel díszítve tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998