WebFazek Vegetarianus Diós gombóc
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 gr dió,
50 gr korpás zsemlemorzsa,
250 gr tehéntúró,
2 evőkanál búzadara,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom,
1 felvert tojás,
feketebors,

Elkeszites
Finom porrá őrőljük a diót és a zsemlemorzsát, belekeverjük a hozzávalókat és megsózzuk. Felforralunk egy nagy fazék sós vizet, és kis lángon forrásban tartjuk. A tésztából kis gombócokat formálunk, és sós vízben 3-4 percig főzzük. Négy-öt gombócnál többet ne tegyünk egyszerre a fazékba. Ha feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk őket, míg a többi gombóc is elkészül. Kikent tűzálló edénybe rakjuk a gombócokat, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és grillben 3-4 percig, vagy előmelegített sütőben 200 fokon( gázsütő 6-os fokozat) 5-7 percig sütjük. forrón tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998