Ubuntu /usr/lib/cups/filter/pdftopdf failed 

Today I wanted to print some documents. Click print, wait nothing happends. I have checked the CUPS command panel, and it said, that the
/usr/lib/cups/filter/pdftopdf failed. Happiness. I have tried to run it, and

mm@lapos:~$ /usr/lib/cups/filter/pdftopdf
/usr/lib/cups/filter/pdftopdf: symbol lookup error: /usr/lib/cups/filter/pdftopdf: undefined symbol: _ZN13GfxColorSpace5parseEP6Object


This happends on my notebook running Ubuntu 9.10 Karmic Koala x86_64.

I remember that there were a CUPS update few days ago. I have forced back the old version of cups, but it did not helped. So I have made a bit workaround with

mm@lapos:~$ sudo mv /usr/lib/cups/filter/pdftopdf /usr/lib/cups/filter/pdftopdf2
mm@lapos:~$ sudo /etc/init.d/cups restart

AAnd happiness.
Now I feel that once I will be angry to myself about this action, but currently I can print, and this is what is matter.

[ hozzászólás ] ( 5 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3.1 / 245 )
OpenWrt snapshot build failed 

Today I have tried to build my updated repo for my Netgear DG834GT, but it failed with:

cp: cannot stat `/home/mm/Projektek/netgear/openwrt/build_dir/linux-brcm63xx/compat-wireless-2010-03-03/drivers/net/wireless/ath/ath5k/ath5k.ko': No such file or directory
make[3]: *** [/home/mm/Projektek/netgear/openwrt/bin/brcm63xx/packages/kmod-ath5k_2.6.32.9+2010-03-03-3_brcm63xx.ipk] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/mm/Projektek/netgear/openwrt/package/mac80211'
make[2]: *** [package/mac80211/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/mm/Projektek/netgear/openwrt'
make[1]: *** [/home/mm/Projektek/netgear/openwrt/staging_dir/target-mips_uClibc-0.9.30.1/stamp/.package_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/mm/Projektek/netgear/openwrt'
make: *** [world] Error 2


Mostly if the daily openwrt snapshot building fails, the easiest thing to do, is rm -rf everything, and checkout a clean snapshot.
Of course this means, you have to recompile everything which wastes a lot of time.

I did not have so much humour to do it, so I have decided to do something else. I have updated my Routerstation repo, but it failed with the similar issue. As I the ath5k.ko is missing, because the compat-wireless-2010-03-03 package had not been compiled, but it had the hidden .configured and .built files.

I have removed all of these files with this command:

rm -rf /home/mm/Projektek/netgear/openwrt/build_dir/linux-brcm63xx/compat-wireless-2010-03-03/.built
rm -rf /home/mm/Projektek/netgear/openwrt/build_dir/linux-brcm63xx/compat-wireless-2010-03-03/.configured*
rm -rf /home/mm/Projektek/netgear/openwrt/build_dir/linux-brcm63xx/compat-wireless-2010-03-03/.prepare*


And now the build is done.

Conclusion
If your openwrt build fails with a missing file, or a directory you should find out in what package is in, and remove the hidden markup files (.build, .configured*)

[ hozzászólás ] ( 4 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 203 )
Simplephpblog költöztetése ATW-re. 

Ahogy most elnézem siker van.

Átmásoltam, átírtam az sql configot, és működött az ékezeteket leszámítva. Ennek az volt az oka, hogy az atw ISO-8859-2 kódolást használ, amit a header("Content-Type:text/html; Charset=UTF-8";); sem képes felülbírálni. Nincs más hátra, mint előre.

Első lépésként visszacsinálni a nyelvi fájlban a

$lang_string['html_charset'] = 'iso-8859-2';
$lang_string['php_charset'] = 'iso-8859-2';

az új kódolásnak megfelelően. A fájlt pedig iso-8859-2-be meneteni.
Ez a blog szövegeit megjaívtja a postokét viszont nem.
Mivel ezek szöveg fájlokban vannak tárolva a contents mappában, ezért az összeset át kellene menteni iso-8859-2 kódolásra.

Erre ütöttem össze egy gyors parancsot:


find . -name "*.txt" -print0 | xargs -0 enconv -x ISO-8859-2


Ezt a contents mappában futtatva, értem el a jelenlegi eredményt. Öröm és bódottá.
[ hozzászólás ] ( 1 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 2.9 / 271 )
Ékezet próba  

Semmi különös, csak szívok megint, az ATW-n nem az UTF-8 a default kódolás. Öröm.
[ hozzászólás ] ( 5 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 272 )
Kalandjaim a Motorola RSS-el.  

Kaptam egyszer régen egy kabát nélküli URH rádiót egy ismerősömtől, valami kőolajos selejtezésről. A cuccról annyi derült ki, hogy Motrola, és 1993ban gyártották. Sorozatszámra keresve semmit nem találtam.
Egyszer véletlenül ráakadtam a batlabs oldalára. Itt volt egy modelszám kalkulátor, amiből megfejtettem a típusát. Kiderült hogy ez egy GP300-as 2W-os 450 Mhz-s sávon dolgozó URH rádió.


Egy rossz minőségű kép a kócerájról. Balra a soros USB átalakítóm, előtérben a rádió, mögötte a breadboardom, amin az illesztő áramkör foglal helyet.


Elkezdtem hát utánajárni mit is lehet tenni a cuccal. A batlabs oldalán sok okosság van fent, innen eredt az elképzelés, hogy nekem kell egy Motorola Radio Service Software, avagy egy RSS. Ez egy régi DOS-os program, amellyel a rádiók különböző paramétereit lehet állítgatni. A leírások szerint ez nem kimondottan a szervizek számára készült, hanem a Motorola árulta jópénzért. Annó valószínűleg nagy warezzsákmánynak számíthatott a rádiósok közt, ugyanis tonnaszám vannak oldalak arról, hogy hogyan építs hozzá RIB-et (Radio Interface Boxot), meg hogyan editáld az általa kiolvasott Codeplug tartalmat, de sehol egy letöltési link, illetve mindenki tagadja, hogy ilyenje lenne. na dehát így a huszadik században már léteznek torrenttoldalak, ahol néha előfordulnak ilyen rádióamatőr pakkok, amikben bizony lehet találni ilyen szoftokat. Be is szereztem összesen 8 verziót.
Mindenki azt írja, hogy csak 486 és az alatt működik, illetve, hogy próbáljam minél lasabb gépen futtatni. No persze.
Ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagytam, és az FT232 alapú sorosportom RS-232 jelszintű végére csaptam egy kéttranzisztoros kapcsolást, amely nem működött. A rádióhoz van kapcsolási rajz, abból derült ki, hogy a benne lévő MC68HC11A UART lábait összekötötték egy diódával, és azt hozták ki a dobozra. Így egy vezetéken kommunikáltak 0 5Voltos jelszintekkel. Hö hö minek ide akkor RS-232-ről fordítani? A kérdés jogos, találtam olyan RIB-et is, amely MAX232-t meg egy buffert tartalmazott.Ezt megépítve sem jött össze a kiolvasás, azonban a rádió pittyegni kezdett a kiolvasás közben. Végül megpatcheltem a Dosboxot, amely így képessé vált a kommunikáció loggolására. Konstatáltam, hogy visszafelé semmilyen adat nem jön. Elővettem a szkópom. Ránéztem a jelfolyamra, és láttam, hogy a rádió küld valamit vissza, azonban a 0 bitek nem 0 Voltosak, hanem olyan 4 Volt körüliek. Nosza hát építettem breadboardon egy kéttranzisztoros kapcsolást, amely segítségével sikerrel kilvastam a codeplugot. Megtaláltam az számomra legmegfelelőbb programot is, mellyel tudok frekvenciát, csatornákat hangolni.

Íme néhány kép, hogy hogyan is meg ez Ubuntun:Utóbb találtam a témában egy Motorola CPS (Customer Programming Software)nevű szoftvert is , ami az RSS windowsos verziója. Azonban Windows 7 alatt nem sikerült elérnem vele semmit, nem detektálja a rádiót. Az érdekesség az, hogy az RSS 1200 bauddal 7n1 konfiggal tolja, míg aez 9600 baudon 8n1-el.


[ hozzászólás ] ( 35 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink kapcsolódó link ( 3 / 364 )

<< <Előző | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Következő> >>

 
számláló