Panoráma fotózás alapjai
Nodalpont
Panorámafej
Panorámafej házilag
Képek készítése
Gömbpanoráma bemutató
VendégkönyvElérhetőség

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gömbpanoráma gyűjtemény

Bemutató

Ezen az oldalon gyűjtöttem össze azokat a gömbpanorámákat, amelyeket az általam barkácsolt panorámafej segítségével készítettem. Látható a legeslegelső, amikor még téma híján egyszerűen csak kimentem a házunk elé az utcára és ott próbáltam ki az eszközeimet. (Click a képre.)
Mivel a 62 db képből sikerült összefűzni a panorámát, ami először még csak QuickTime .mov formátumban lett mentve és működött, mint gömbpanoráma, ezért további témát keresve készítettem el a többi itt láthatót.
A korábbi leírásomban már említettem és illusztráltam is, hogy nekem csak egy kompakt fényképezőgépem van, amivel az itt látható panorámák készültek és csak kizárólag külső témájú tájakról, ami azért van, mert belső, főleg kisebb terű helységekben ezzel a géppel lehetetlen tökéletes gömbpanorámát előállítani. Amiért végül mégis nekifogtam e weboldal megalkotásához, az azért van, mert be akartam bizonyítani, hogy lehet egyszerű eszközök segítségével elfogadható minőségű, működő panorámaképet készíteni. A másik indok, hogy nagyon sokan kerestek meg, még nálam is kezdőbb, a téma iránt érdeklődők, hogy osszam meg a tapasztalataimat és segítsek elindulni a panorámakép, így a gömbpanoráma készítésében.
Végül ki-ki megítélésére bízom, hogy mennyire sikerült és ehhez tettem fel ide az alábbi gömbpanorámákat. Szívesen fogadok építő jellegű megjegyzéseket, hogy miben változtassak esetleg, vagy miről írjak még, amiről képességeim alapján tudhatok.
Ezek után további jó nézelődést, böngészést kívánok.

Hagymatikum, a fürdők fürdője, Makó város, Csomgrád megye.

Szent István tér, Hódmezővásárhely.

Mártély, tiszai holtág, strand.

Mártély, tiszai holtág, vízpart.

Horvátország, Orebic, apartman.

Horvátország, Orebic, kolostori kilátó.

Horvátország, kilátó Loviste felé.

Horvátország, Loviste, tengerpart

sz