Gyümölcsleves barackkal
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1-2 barack
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
egész fahéj
egész szegfűszeg
Készítés:
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük főni a fűszeres lében. Közben a lisztet elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a levest.
Javaslat:
Más csümölcsöket is párosíthatunk össze érési időben, de ügyeljünk arra, hogy 2-3 féléből készítsük a levest.
Júniusban
meggy és cseresznye, rebarbara
Júniusban - Júliusban
ribizli, alma, cseresznye
ribizlit célszerű héj és mag nélkül, áttörve hozzáadni a leveshez
Augusztus
szeder, alma
Szeptember
alma, szilva
alma, körte, szőlő
Idényen kívül fagyasztott, befőtt, vagy aszalt gyümölcsökből készíthetünk levest. Levét piros szörppel tehetjük pikánsabbá.
Ki lehet próbálni ribizli vagy málna szörppel és almával.
1-2 nagyobb édes alma
1-2 barack
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
egész fahéj
egész szegfűszeg
Készítés:
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük főni a fűszeres lében. Közben a lisztet elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a levest.
Javaslat:
Más csümölcsöket is párosíthatunk össze érési időben, de ügyeljünk arra, hogy 2-3 féléből készítsük a levest.
Júniusban
meggy és cseresznye, rebarbara
Júniusban - Júliusban
ribizli, alma, cseresznye
ribizlit célszerű héj és mag nélkül, áttörve hozzáadni a leveshez
Augusztus
szeder, alma
Szeptember
alma, szilva
alma, körte, szőlő
Idényen kívül fagyasztott, befőtt, vagy aszalt gyümölcsökből készíthetünk levest. Levét piros szörppel tehetjük pikánsabbá.
Ki lehet próbálni ribizli vagy málna szörppel és almával.