Gyümölcsleves barackkal

Hozzávalók:

1-2 nagyobb édes alma
1-2 barack
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
egész fahéj
egész szegfűszeg

Készítés:

A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük főni a fűszeres lében. Közben a lisztet elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a levest.

Javaslat:

Más csümölcsöket is párosíthatunk össze érési időben, de ügyeljünk arra, hogy 2-3 féléből készítsük a levest.

Júniusban
meggy és cseresznye, rebarbara

Júniusban - Júliusban
ribizli, alma, cseresznye
ribizlit célszerű héj és mag nélkül, áttörve hozzáadni a leveshez

Augusztus
szeder, alma

Szeptember
alma, szilva
alma, körte, szőlő

Idényen kívül fagyasztott, befőtt, vagy aszalt gyümölcsökből készíthetünk levest. Levét piros szörppel tehetjük pikánsabbá.

Ki lehet próbálni ribizli vagy málna szörppel és almával.