Gyümölcsleves
2008.11.03.00:00 ✿ Kategória : II.
Fázis ● III.
Fázis
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1 marék meggy
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 ek zabkorpa
egész fahéj
egész szegfűszeg
1 ek zabpehely
1 ek tejbegríz teljeskiőrlésű tönköly darából
1 kk szezámpehely
Készítés:
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük főni a fűszeres lében. Közben a lisztet és a zabkorpát elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a levest.
Tálalás:
A tányér aljára tesszük a zabpelyhet, rámerjük a meleg levest, közepére halmozzuk a tejbegrízt és meghintjük szezámpehellyel.
Kipróbálhatjuk műzlivel keverve is.
Hidegen megbolondíthatjuk aludtejjel és gabona pelyhekkel is.
1-2 nagyobb édes alma
1 marék meggy
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 ek zabkorpa
egész fahéj
egész szegfűszeg
1 ek zabpehely
1 ek tejbegríz teljeskiőrlésű tönköly darából
1 kk szezámpehely
Készítés:
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük főni a fűszeres lében. Közben a lisztet és a zabkorpát elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a levest.
Tálalás:
A tányér aljára tesszük a zabpelyhet, rámerjük a meleg levest, közepére halmozzuk a tejbegrízt és meghintjük szezámpehellyel.
Kipróbálhatjuk műzlivel keverve is.
Hidegen megbolondíthatjuk aludtejjel és gabona pelyhekkel is.