Csirkemell párolt almával, krumplipürével

Hozzávalók:

2 cikkekre vágott sültalma
4 tyúktojásnyi sültkrumpli
1 ek házi tejföl
fél szelet foghagymás sült csirkemell
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
esetleg egy csipetnyi őrölt fahéj

Készítés:

Tűzálló sütőedényben ( porcelán, üveg ), vagy kőporcelán tányéron, külön-külön edényben a sütőben, úgy 200 fokon félóra alatt süssük meg a krumplit egészben alaposan megmosva. A cikkekre vágott almát szintén sütőben süssük, de 10-15 perc is elég, s ha gondoljuk szórjuk meg őrölt fahéjjal.
A krumplit tisztítás után törjük össze villával, sózzuk, keverjük ki tejföllel krumpli pürének. Esetleg tovább krémesíthetjük a csirkemell sült zsírjával is.
A csirkemell szeletet sózzuk, kevés vízben fedő alatt előpároljuk a tisztított fokhagyma gerezd(ekk)el, majd egy kis zsiradék hozzáadásával készre sütjük. Folyamatosan figyeljünk, hogy a foghagyma ne égjen meg, csak egy kis aranysárga színt kaphat. Inkább vegyük ki a hús megsülte előtt, mert ha megég megkeseredik, s a húst is elrontja.
Tálalásnál a tányérra halmozzuk a krumpli pürét, rá tesszük a felkockázott sülthúst, s mellé tesszük a sültalmát.

Megjegyzés:

1 személyes adag.