Rántott palacsinta sütőtökkel
2008.10.26.10:13 ✿ Kategória : II.
Fázis ● III.
Fázis
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
10 dkg bio fehérliszt (BL55)
házi tej
1 egész tojás
csipetnyi konyhasó
kevés ( desztillált ) víz
Töltelék:
sütőtök
pár ek házi túró
méz
házi kenyérmorzsa
őrölt fahéj
Panírozáshoz:
házi kenyérmorzsa
2-3 tojás
Sütéshez:
zsír
Készítés:
A liszttel, tejjel, 1 egész tojással, csipetnyi sóval, kevés vízzel palacsinta tésztát készítünk. Egy kis pihentetés után kisütjük a kissé megolajozott palacsintasütőben a palacsintákat. ( A teljeskiőrlésű tönköly liszt miatt kicsit hajlamosabb a szakadásra, ezért óvatosabban fordítsuk meg, dobjuk fel. )
A töltelékhez maradék sült sütőtököt használunk fel, amihez 1/3 részben túrót keverünk, ízlés szerint mézzel édesítjük, házi kenyérmorzsával keverjük sűrűbbre, s fahéjjal fűszerezzük. Ha van mézeskalács morzsánk, azt tegyünk bele. A palacsintákat ezzel töltjük meg, majd négyszögletesen összehajtjuk, felvert tojásba és házi kenyérmorzsába forgatjuk, s forró zsíradékban megsütjük mindkét felét. Melegen fogyasztjuk.
Tészta:
10 dkg teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
10 dkg bio fehérliszt (BL55)
házi tej
1 egész tojás
csipetnyi konyhasó
kevés ( desztillált ) víz
Töltelék:
sütőtök
pár ek házi túró
méz
házi kenyérmorzsa
őrölt fahéj
Panírozáshoz:
házi kenyérmorzsa
2-3 tojás
Sütéshez:
zsír
Készítés:
A liszttel, tejjel, 1 egész tojással, csipetnyi sóval, kevés vízzel palacsinta tésztát készítünk. Egy kis pihentetés után kisütjük a kissé megolajozott palacsintasütőben a palacsintákat. ( A teljeskiőrlésű tönköly liszt miatt kicsit hajlamosabb a szakadásra, ezért óvatosabban fordítsuk meg, dobjuk fel. )
A töltelékhez maradék sült sütőtököt használunk fel, amihez 1/3 részben túrót keverünk, ízlés szerint mézzel édesítjük, házi kenyérmorzsával keverjük sűrűbbre, s fahéjjal fűszerezzük. Ha van mézeskalács morzsánk, azt tegyünk bele. A palacsintákat ezzel töltjük meg, majd négyszögletesen összehajtjuk, felvert tojásba és házi kenyérmorzsába forgatjuk, s forró zsíradékban megsütjük mindkét felét. Melegen fogyasztjuk.