Lencseleves a szerájból
Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse
0,5 l házi paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 tk szárított borsmenta levél
ízlés szerint őrölt fehérbors
konyhasó
olaj vagy zsír
1-2 ek teljeskiőrlésű bio tönköly liszt
vagy búza liszt
( desztillált ) víz
Készítés:
A beáztatott vöröslencsét feltesszük főni egy
kis fej vöröshagymával és egy csipetnyi sóval. Amikor
megpuhult a hagymát kivesszük belőle. Olajon 1
tk morzsolt borsmenta levelet kicsit megfuttatunk,
majd lisztet hintünk rá, összekeverjük és ezzel
rántjuk be a levest. Ezután ízlésünk szerinti
mennyiségű paradicsomlével öntjük fel és esetleg
egy csipetnyi őrölt fehérborssal
fűszerezzük. Ha szükséges vizet önthetünk még
hozzá, de ez egy sűrűbb állagú leves
egyébként.
Javaslat:
Ha glutén-mentes levest kívánunk készíteni, akkor
kukorica liszttel sűrítsük.