Lencseleves a szerájból

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse
0,5 l házi paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 tk szárított borsmenta levél
ízlés szerint őrölt fehérbors
konyhasó
olaj vagy zsír
1-2 ek teljeskiőrlésű bio tönköly liszt vagy búza liszt
( desztillált ) víz


Készítés:

A beáztatott vöröslencsét feltesszük főni egy kis fej vöröshagymával és egy csipetnyi sóval. Amikor megpuhult a hagymát kivesszük belőle. Olajon 1 tk morzsolt borsmenta levelet kicsit megfuttatunk, majd lisztet hintünk rá, összekeverjük és ezzel rántjuk be a levest. Ezután ízlésünk szerinti mennyiségű paradicsomlével öntjük fel és esetleg egy csipetnyi őrölt fehérborssal fűszerezzük. Ha szükséges vizet önthetünk még hozzá, de ez egy sűrűbb állagú leves egyébként.

Javaslat:

Ha glutén-mentes levest kívánunk készíteni, akkor kukorica liszttel sűrítsük.