Buggyantott tojásos zöldségleves

Hozzávalók:

egy marék zsenge csicseriborsó ( vagy zödborsó )
4-5 szál sárgarépa
1 fej foghagyma
2-3 szem apró újburgonya
1 zellerlevél
1 kis csokor petrezselyem
6 tojás
3-4 evőkanálnyi a foghagymás kacsasült kocsonyájából ( pecsenye leve ) , vagy zsír, de akkor sózni is kell

Készítés:


Egy fazékban megforraljuk a pecsenye levet és beletesszük a tisztított, darabolt zöldségeket, foghagyma girizdeket. Fedő alatt pároljuk, hozzá adjuk a zeller levelet is. Izlés szerint utána sózunk. Mielőtt készre főzzük beletesszük a petrezselyem levelet is, majd a tésztát, s tojásokat ütünk végül a forró levesbe. Óvatosan megkevergetjük, hogy ne follyanak szét a tojások. Apró krédli tojásokat válasszunk, esetleg előre héjjastul megfőzve, s megpucolva tegyük a levesbe.

Jó étvágyat!