Borzaska
2008.10.26.10:13 ✿ Kategória : II.
Fázis ● III.
Fázis
Hozzávalók:
egy kisebb gyalult cukkíni
késhegynyi szódabikarbóna
2-3 ek aludttej
annyi teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt, amennyit felvesz
pici konyhasó
Készítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk, s forró olajba ( zsírba ) szaggatva kisütjük.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk, de zúzott foghagymát, reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Javaslat:
Ki lehet próbálni tönköly pehellyel is, akkor a liszt felét pehellyel helyettesítjük, s tovább hagyjuk állni.
Jó étvágyat!
egy kisebb gyalult cukkíni
késhegynyi szódabikarbóna
2-3 ek aludttej
annyi teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt, amennyit felvesz
pici konyhasó
Készítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk, s forró olajba ( zsírba ) szaggatva kisütjük.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk, de zúzott foghagymát, reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Javaslat:
Ki lehet próbálni tönköly pehellyel is, akkor a liszt felét pehellyel helyettesítjük, s tovább hagyjuk állni.
Jó étvágyat!