Tepsis krumpli

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 vastag szelet házi mangalica sonka ( vagy füstölt hurka-kolbász vegyesen )
2 fej lilahagyma ( vörös hagyma )
10 tojás vagy 3 dl házitejföl
csipetnyi konyhasó
( desztillált ) víz

Készítés:


A krumplit megtisztítjuk, s fél centi vastag karikákra vágjuk. Egy tepsit kikenünk a sonka, vagy szalonna bőrével, beletesszük a kumplit, rászórjuk a kockára, szeletre vágott sonkát , vagy karikázott hurkát, kolbászt, a szeletelt hagymát, kevés vizet öntünk alá, s 200 fokos sütőben szinte készre sütjük. Elég sós, fűszeres füstöltárú esetén felesleges sózni.
Keverkük ki a tojást, vagy tejfölt egy kevés sóval, miután a kumplit átkevertük, öntsük rá, s pár percre tegyük vissza, kapcsoljuk le a sütőt, s várjuk meg, amíg egy kicsit meghúz rajta a tojás, vagy megolvad a tejföl.

Megjegyzés:

Csak öregkrumpli jó hozzá!
Füstölt véreshurkát bőrőstül tegyük rá!