Sajtos kölestekercs

Hozzávalók:

25 dkg bio hántolt köles
1 liter ( desztillált ) víz
1 tk kurkuma vagy sáfrány
csipetnyi konyhasó
25 dkg előfőzött, pépesített spenót ( lehet fagyasztott is )
5 dkg vaj
5 dkg ( bio ) teljeskiőrlésű búzaliszt
2-3 gerezd áttört foghagyma ( lehet 4-5 is )
házi tej
25 dkg zsíros félkemény sajt

Készítés:


A megmosott kölest felforralt sós vízben megfőzzük, kurkumával ízesítjük. Jó sűrűnek kell lennie. Hagyjuk kihülni. A vajból, lisztből foghagymás rántást készítünk, majd a spenóttal és a tejjel egy sűrű főzeléket készítünk. Az előzőleg meleg ( szinte forró ) vízben felpuhított sajtot sodrófával 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd előbb a köleskását, utána a spenótkrémet rétegesen rákenjük, s feltekerjük egy konyharuha segítségével. Hidegen szeletelve tálaljuk. Paradicsommal a legfinomabb.