Cukorborsós tészta
2009.06.07.23:57 ✿Kategória : Lakto-ovo-vega
● III.
Fázis
A cukorborsó sajátosága, hogy héjával együtt
ehető. Így tészta ételek feltéteként könnyebb vele
dolgozni, mint a fejtett zöldborsóval. A problematikus
termesztett gombák helyett bátran alkalmazhatjuk
kifőtt tésztákhoz, de pizzára is.
Vegánosított változata is van a receptnek!Tovább ...
Vegánosított változata is van a receptnek!Tovább ...
Párolt mángold
A mángold felhasználását tekintve hasonlatos a
spenóthoz, de kevésbé zöld az íze. Konyhakertben is
könnyedén termeszthető, s előnye, hogy szinte
egész évben szedhető, sőt, ha télen a földben
hagyjuk, még tavasszal egyszer kihajt, amikor még
szedhetünk róla, utána magba megy, de akkor a levele
már mérgező lesz.
Vegánosított változata is van a receptnek!Tovább ...
Vegánosított változata is van a receptnek!Tovább ...
Kajdenát
Lisztes tojás. A felhasznált liszttől és keverési
arányától függ a besorolása.Tovább
...
Sonkás tojás merészen
Kovászos uborkával és tönkölybúza kenyérrel költsük
el!Tovább
...
Héjában sült krumpli
Nincs finomabb, a hagyományos magyar konyha ételeinél!
De számunkra, ittélők számára egészségesebb
sem.Tovább
...