Rizspuding
Hozzávalók:
1 csésze fehér rizs
1 csésze ( desztilált ) víz
1 csésze házi ( teljes ) tehén tej
ízlés szerint bio nádcukor
1-2 csepp természetes 100%-os tisztaságú citrom illóolaj, vagy fél bio citrom reszelt héja
1 kk bio kakaópor vagy bio karobpor
Készítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk és a vízzel feltesszük főni, ha elfővi a levét felöntjük a tejjel és készre főzzük. Sűrűnek kell lennie, de a rizsnek nagyon puhának. Keverjük hozzá a cukrot és rúdmixerrel turmixoljuk át két részletben.
Először a fehér részt, s tegyük hozzá a citromolajat is.
Utána a csokisat, amihez a kakaóport is turmixoljuk hozzá.
Formába tegyük és hűtsük ki, majd a formából kiborítva tálaljuk. Én egy csészét béleltem ki folpackkal és amikor kiborítottam, azt lehúztam róla. A másik formákhoz egy szilikonos jégkockakészítőt használtam fel.
1 csésze fehér rizs
1 csésze ( desztilált ) víz
1 csésze házi ( teljes ) tehén tej
ízlés szerint bio nádcukor
1-2 csepp természetes 100%-os tisztaságú citrom illóolaj, vagy fél bio citrom reszelt héja
1 kk bio kakaópor vagy bio karobpor
Készítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk és a vízzel feltesszük főni, ha elfővi a levét felöntjük a tejjel és készre főzzük. Sűrűnek kell lennie, de a rizsnek nagyon puhának. Keverjük hozzá a cukrot és rúdmixerrel turmixoljuk át két részletben.
Először a fehér részt, s tegyük hozzá a citromolajat is.
Utána a csokisat, amihez a kakaóport is turmixoljuk hozzá.
Formába tegyük és hűtsük ki, majd a formából kiborítva tálaljuk. Én egy csészét béleltem ki folpackkal és amikor kiborítottam, azt lehúztam róla. A másik formákhoz egy szilikonos jégkockakészítőt használtam fel.