Pirított tökmag
Hozzávalók:
friss sonkatökmag
kevés olaj
csipetnyi konyhasó
Készítés:
A sonkatök, vagy másik fajta, de érett tök magját, ha kikaparjuk, tisztítsuk meg, s válogassuk ki az érett magokat. A legszebb 5-20 magot tegyük félre vetőmagnak, a többit süssük meg.
Egy serpenyőben kevés olajon ( bio szójaolaj ) , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, nehogy megégessék a gyerekek a szájukat! Nagyon szeretik az ilyen csemegéket.
Javaslat:
Ha nem fogyna el frissen a mag, sütés nélkül, kimosva, szárítva eláll egy évig, s később is fogyasztható.
friss sonkatökmag
kevés olaj
csipetnyi konyhasó
Készítés:
A sonkatök, vagy másik fajta, de érett tök magját, ha kikaparjuk, tisztítsuk meg, s válogassuk ki az érett magokat. A legszebb 5-20 magot tegyük félre vetőmagnak, a többit süssük meg.
Egy serpenyőben kevés olajon ( bio szójaolaj ) , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, nehogy megégessék a gyerekek a szájukat! Nagyon szeretik az ilyen csemegéket.
Javaslat:
Ha nem fogyna el frissen a mag, sütés nélkül, kimosva, szárítva eláll egy évig, s később is fogyasztható.
1. A kikapart magokat
tisztítsuk meg. Nem kell megmosni.
2. Egy kevés olajjal keverve tegyük serpenyőbe.
3. Pirítsuk meg!
4. Kis tálkába osszuk szét, hogy mindenkinek jusson.