godubai.hu
Búvár ajánlatok
Fujairah Emirátus a Hajar-hegy és a vadregényes keletpart között fekszik. A strand széles és fehér homokos, az egyik legalkamasabb hely a búvárkodásra. Khorfakkan városa 20 km északra helyezkedik el Fujairahtól, közigazgatásilag Sharjah Emirátushoz tartozik.

THE OCEANIC HOTEL **** - Khorfokkan Beach
www.oceanichotel.com
Fekvés: közvetlenül a tengerparton fekvő hotel, kilátással az Omán-i öbölre. Khorfakkan városközpont 5km, Dubai város 160 km. 162 szobás szálloda.
Felszerltség: 3 étterem, snackbár, kávézó, ajándéküzlet, úszómedence gyermekmedencével.
Szobák:
Standard: fürdőszoba/wc, hajszárító, telefon, tévé, minibár, klíma.
Standard tengerre néző: fürdőszoba/wc, hajszárító, telefon, tévé, minibár, klíma, tengerre néző.
Sport és szabadidő: grátisz: fitness center, szauna, 2 teniszpálya, röplabda. Térítés ellenében: szörf, vizisí, snorkeling, búvárkodás, tevegelés, kerékpár bérlés, Ayurveda-center.Merülések
Merülés Ár
Napi 1x merülés teljes felszereléssel 14 000.- Ft/fő/nap
Napi 1x merülés palack + súly 8 000.- Ft/fő/nap
Napi 2x merülés teljes felszereléssel 19 000.- Ft/fő/nap
Napi 2x merülés palack + súly 12 000.- Ft/fő/nap
Hajós snorkeling könnyű ebéddel 9 000.- Ft/fő/nap


Csoportoknak kedvezményes ajánlatok! Kérje árajánlatunkat!

Merülőhelyek

Martini Rock


Látótávolság: 19 méter. Vízalatti szikla, körülvéve gyönyörű halrajokkal, mint például sárga-kék és neon fusiliers, tonhalak és Segeant Majors, gyönyörű lágy korallokkal borított, apró hasadékai kiváló élőhelyet biztosítanak a muréna számos fajtájának. Fotósoknak kitűnő lehetőség hogy megörökítsék a ritka fekete oroszlánhalat, tintahalat, Skorpióhalat, és harcsák egész csapatát.

Shark Island


Nevét alakjáról kapta, mely a cápa hátuszonyához hasonlít, meredek sziklafal találkozása az Indiai-Óceánnal. Merülési mélység: 14 méter. A kövek és homokdűnék találkozása számos rájafaj pihenő helye. A biztonságot jelentő kövek alól a homár csápjai pásztázzák a vizet, míg egy denevér hal suhan el mellettük. A téli hónapok alatt a sekélyebb részeken fekete fekete szirti cápákat is láthatunk.

Coral Gardens


Gyönyörű lágy korall kert 25 méter mélyen. Otthona több ritka fajtájú homárnak és rája csapatoknak. Megfigyelhetünk fényesen csillogó barracudát, királyhalat vagy tonhalat.

Anenome Gardens


Sekély zátony 16 - 18 méter mélyen, lágy korallal és rengeteg szellőrózsával fedve. Otthona számos murénának, de megtalálható itt polip, tintahal, vízicsikó és számos halfaj.

Hole in the Wall


Szikla bázisú búvárhely, ahol egy keskeny szoroson kell átúszni egy vízalatti barlangba, mely otthona számos helyi teknősnek és homárnak. A max. mélység 14 méter, így remek hely hogy több időt töltsünk a tengeri világ felfedezésével. Tökéletes helye éjszakai búvárkodásnak is.

Qidfa Point


Khorfakkan-tól Fujarah irányában található. Remek búvárhely, kimondottan alkalmas viharos idő esetén is. Induljuk akár északi vagy déli irányba Quidfa óriási szikladarabokból épül fel, melyek a hegyfokról zuhantak a tengerbe. Ezeket már belepte a lágy korall, így remek játszóteret biztosít a barracudáknak, különböző rájafajoknak és gyakran jelennek itt meg nagy számban tintahalak. Maximum merülési mélység 14 méter.

Mirbah Reef


A Mirhab zátonyt csak nemrég fedezték fel, is kizárólag a Scuba International által látogatható. A Mirhab zátony 15 percre van a búvárközponttól, és az egyetlen igazi zátony az Egyesül Arab Emirátusok keleti partja és Omán között. 400m hosszan nyúlik el a parton, és kínál fantasztikus zátony búvárkodást 6 - 16 méter mélyen. Legalább 40 különböző kemény korall található itt, kifogástalan állapotban. Érdemes nagyon megfigyelni az óriás barracudát és a helyi teknősöket.

Deep Reef


A második legközelebbi zátony, amely kedvelt merülőhely 5 láb magas óriási lágy korallal, és gazdag élővilággal. Több fajta tengeri kígyó élőhelye a Mély Zátony, de teknősökkel is találkozhatunk.

Inchcape 10


Az Inchape 23 méter mélyen fekszik, néhány percre búvárközponttól. 2003 Júliusában süllyesztették el, kimondottan a roncsmerülés céljából. Közelében található egy természetes korallzátony is. Pár hónap alatt hihetetlen változatos élővilág alakult itt ki. Amellett, hogy otthont biztosít az angyalhalnak és bannerfishnek, óriás sas ráját, harang ráját és egy 8 láb hosszú cápát is láttak már.

Inchcape 2


Martini Szikla közelében fekszik az Inchape2, melyet 2002-ben süllyesztettek el roncsmerülés célból. Mára számos lágy és kemény korall borítja, és otthona számos tengeri élőlénynek, beleértve a békahalat is. Nagy számban él itt Moray angolna. Az Inchape 2 kb. 23 méter mélyen fekszik és 17 m hosszú.

Refinery Reef


A zátony Mirhab és Quidfa pont között található, kb. 22 m mélyen. A tengerfenék nagyon hasonlít a Mély Zátonyhoz, lágy korall számtalan fajtájával találkozhatunk.© 2005 Fiesta Travel
Minden jog fenntartva