godubai.hu
Fakultatív programok
Dubai városnézés - Dubai city Tour kb. 35 $
A három és félórás városnéző túra bemutatja Dubai régi és új arcát, megcsodálhatjuk a nem is oly régen még használatos széltornyokat, a hamisítatlan keleti forgatagot. Megállunk a város Jumeirah negyedében épült gyönyörű mecsetnél, majd a dubai múzeumban megismerhetjük Dubai fejlődését, a gyöngyhalászattól a felhőkarcolók építéséig. A múzeum a város legrégebbi műemléke, eredetileg Al Fahidi erődként vált híressé mintegy 150 éve. Utunkat vízre szállva folytatjuk, vízi taxival érjük el a város túlsó partját, ahol a hires fűszer- és aranynegyed található.Esti városnézés - sétahajózással és vacsorával a Dubai-öbölben - Dinner Dhow Cruise kb.70 $
Az egyik leghangulatosabb programok egyike, mert Dubai-t egy arab bárkáról csodálni és közben élvezni az öböl csodálatos szépségét, a lágy szellő borzolta vizet... Ezt a csodálatos estét ínycsiklandozó finomságok teszik még felejthetetlenebbé. A város pompás fényeit, gyönyörű, modern épületeit, üvegpalotáit, és a világ egyik legdrágább golfklubját láthatjuk, amely egy igazi mesebeli arab világ hangulatát kelti életre.


Sivatagi száguldás a homokdűnéken - Desert Safari  kb. 75 $
Aki Dubaiba érkezett, szinte kötelezően ki kell próbálnia a sivatagot, mégpedig egy igazi hamisítatlan sivatagi hangulatot, élvezve a homokdűnék varázslatos, egyben félelmetes szépségét. Akinek kedve van hozzá, képzett sofőrök segítségével száguldhat a dűnéken a legmodernebb terepjáró kocsikkal, utána pedig tevegelhet egy kicsit. Amikor a nap lemegy, a tábor megélénkül, és salátákkal, grillezett húsokkal, különleges helyi specialitásokkal várják a vendégeket.Wild Wadi vizipark
Dubai központjától csak 20 percre, a Burj Al Arab és a Jumeirah Beach hotel között épült fantasztikus aquapark. Csúszdák, medencék, sodrófolyosók, hullám medence, szörf-fanatic.
Nyitvatartás:
Január-Február 11,00-18,00 óráig
Március-Május 11,00-19,00 óráig
Június-Augusztus 11,00-21,00 óráig
Szeptember-December 11,00-17,00 óráig

Belépők:
Felnőtt: 140AED
Gyermek 4-12 éves korig 120AED
www.wildwadi.com

Sivatagi sízés és tevegelés - Sand skiing kb. 55 $
Aki télen látogat el ide, hazatérve elmondhatja, hogy Dubaiban is tudott síelni. Azoknak különösen érdemes kipróbálni, akik a hagyományos sízést már valamilyen szinten már elsajátították! A homoksízés szintén azon programok egyike, amelyet feltétlenül ajánlunk. A túrán teljes felszerelést biztosítanak és biztosan állíthatjuk, hogy nem bánják meg a programot, amely tevegeléssel ér véget.


Abu Dhabi városnézés - Abu Dhabi city tour kb. 60 $
Dubaiból Jebel Ali, a világ legnagyobb ember építette kikötőjének érintésével megérkezünk az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, az ultramodern, földnyelven létesült Abu Dhabiba. A felhőkarcolók, csillogó üvegpaloták, a váratlanul előtűnő parkok és kertek járultak hozzá, hogy a főváros a világ legzöldebb városai közé tartozzon. Abu Dhabi a látványok városa, kiemelkedően gyönyörű és invitáló, figyeljünk oda, nehogy kameránkat a szállodában felejtsük! A petróleum kiállítás egy tájékoztató filmben részletezi a város elmúlt 30 évben bekövetkezett hihetetlen felemelkedését. A fakultatív ebéd után megtekintjük, hogy hogyan épül a hagyományos vitorlás és meglátogatjuk Al Husn palotáját. Egy rövid pihentető tengerparti séta zárja a kirándulást az olaj fővárosában.


Hatta Safari - Hatta Tour kb. 90 $
Négykerék meghajtású, extrém terepre tervezett terepjárókkal indul utunk a mesésen hullámzó fehér homokon keresztül Al Aweer és Al Hibab zöld oázisába. A Nizwa sivatag vörös dűnéi köszöntik az utazót át a Maleiha völgyön, amely a Rub Al Khali sivatag és a nyugati Majjar hegyek között terül el. Úttalan utakon apró és nagyobb wadik (kiszáradt folyómedrek) között vezet utunk, a lélegzetelállító tájon, és megpillanthatjuk a hegyek és völgyek között megbúvó apró falucskákat és településeket. Az évszak függvényében lehetőségünk van fürdőzésre, ezért ne hagyjuk otthon fürdőruhánkat és a törölközőket. Ezután útba ejtjük az újjáépített XVI. századi erődítményt, majd a Hatta Fort hotelben elfogyasztjuk az ebédet- külön fizetendő.
© 2005 Fiesta Travel
Minden jog fenntartva