gravexit oldala


Go to content

Main menu:


Sütés nélkül

Sütemények

Kókusz tekercs

Kókusz tekercs elkészítése


Hozzávalók:
Háztartási keksz: 30 dkg
Kakaópor: 2 evőkanál
Porcukor: 10 dkg
Rum: 0,5 dl (vagy rumaroma: 1 dl)
Tej: amennyit felvesz
Krém:
Margarin: 10 dkg
Porcukor: 10 dkg
Tej: 1-2 evokanál
Kókuszreszelék: a hempergetéshez

A hozzávalókat összegyúrom, elnyújtom,elkenem a tésztára a krémet és feltekerem mint a beiglit.
Kókuszreszelékben meghempergetjük betesszük a hutőbe, később felszeleteljük.


Megjegyzés:
A krémet elhagyjuk és a tésztát használhatjuk kókuszgolyónak is. Ekkor kis golyókat formálunk és ezeket hempergetjük a kókuszreszelékben.


Hamis marcipángolyók

Sok Hamis marcipángolyó

Hamis marcipángolyók elkészítése


Hozzávalók:
Háztartási keksz: 60 dkg
Margarin: 20 dkg
Keserű mandula aroma: 1 db. 30 ml-es.
Porcukor:20 dkg
Tej: amennyit felvesz (hasonlóan mint a kókusz tekercsnél)
Kókuszreszelék, tortadara vagy kakaópor, amibe forgatjuk.

Elkészítés:

Az alapanyagokat jól összegyúrjuk és kis golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékben, vagy tortadarában megforgatjuk és tálcára helyezzük.


Pudingos keksz

Pudingos keksz elkészítése


Hozzávalók:
- 25 - 30 dkg Háztartási keksz
- 1 csomag pudingpor
- fél liter tej
- 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
Felfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. Rákenjük a kekszre és megszórjuk csokidarabokkal.



Cukrozott narancshéj

Cukrozott narancshéj elkészítése


Hozzávalók:

- Narancshéj
- 50 dkg cukor + a hempergetéshez
- víz
Elkészítés:
A felcsíkozott és fehér részétől megtisztított narancshéjakat annyi vízbe tesszük egy lábasba , amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, pár percig főzzük, majd leszűrjük. Újabb víz, újabb forralás, szűrés - összesen négyszer.
Az így előkészített narancshéjakat 0,5 liter vízből és 50 dkg cukorból készült szirupba tesszük és 1 órát főzzük benne. Alaposan lecsöpögtetjük és beleforgatjuk kristálycukorba. Néhány óra alatt megszárad és akkor már csomagolható, fogyasztható.

Megjegyzés:
A megmaradt cukros szirupot Ne öntsük ki! Nagyon jól felhasználható az "Egzotikus narancsos kocka" tetejére zselének.

Gesztenyés golyók

Gesztenyés golyók

Gesztenyés golyók elkészítése


Hozzávalók:
15 dkg porcukor
15 dkg Ráma margarin
30 dkg darált háztartási keksz
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál rum
Hempergetéshez:
1 tortadara vagy kókuszreszelék (vagy mindkettő összekeverve )
Elkészítés:
A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi adalékot.
Összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kis golyókat formálunk belőle, a tetejére olvasztott tortabevonót csorgatunk, vagy csokidarában, kristálycukorban forgatjuk meg.
12 dkg darált dió
3 dkg reszelt csokoládé
12 dkg lekvár
5-6 dkg darabosra vagdosott dió
1 tojásfehérje
Elkészítés:
Az adalékokat összegyúrjuk, a keverékből kis hengereket formálunk.


Back to content | Back to main menu