Kezdőlap
Kelkáposztafőzelék
Krumplifőzelék
Lencsefőzelék
Sárgaborsófőzelék
Zöldborsófőzelék
























 

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:

  • 400 g zsenge karalábé,
  • 50 g vöröshagyma,
  • 1 pohár tejföl,
  • 50 g zsír,
  • pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítő.

Elkészítés: A karalábét megtisztítjuk, negyedekbe majd metéltre vágjuk. 25g zsíron megdinszteljük a megtisztított apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsenge karalábélevelet. Rátesszük a karalábét, félig puhára pároljuk, majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesítjük cukorral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük. Forró zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel elkevert tejföllel. Berántjuk a főzeléket és jól kiforraljuk. Esetleg ha sűrű akkor hígíthatjuk tejszínnel vagy tejjel.

Letölés
© 2009-2016 Kaszás Csaba