![]() |
Kezdőlap Kelkáposztafőzelék Krumplifőzelék Lencsefőzelék Sárgaborsófőzelék Zöldborsófőzelék |
Karalábéfőzelék Hozzávalók:
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk,
negyedekbe majd metéltre vágjuk. 25g zsíron
megdinszteljük a megtisztított
apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselyemzöldet és a
zsenge karalábélevelet. Rátesszük a
karalábét, félig puhára pároljuk,
majd felengedjük
1000 ml vízzel, ízesítjük cukorral,
sóval, ételízesítővel, és fedő alatt
puhára
főzzük. Forró zsíron zsemleszínűre
pirítjuk a lisztet, belekeverünk egy
csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a
vízzel elkevert tejföllel. Berántjuk
a főzeléket és jól kiforraljuk. Esetleg ha sűrű
akkor hígíthatjuk tejszínnel
vagy tejjel. © 2009-2016 Kaszás Csaba |