Kezdőlap
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
Lencsefőzelék
Sárgaborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

























 

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli,
  • 1 ek. só, 1 kk. bors,
  • 2-3 szem babérlevél,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 3-4 szelet füstölt szalonna,
  • 1 ek gulyáskrém,
  • 1-2 ek liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 dl tej

Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 1/2 l vízzel, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a gulyáskrémet. Ha a krumpli megpuhult, belekeverjük a tejföllel elkevert lisztet. Átforraljuk, ha szükséges, kis tejjel még felengedjük. Gondolatnyi édesítőt teszünk bele. Megsütünk a mikróban 2-3 pár virslit, ezzel tálaljuk.

Letöltés

© 2009-2016 Kaszás Csaba