![]() |
Kezdőlap Karalábéfőzelék Kelkáposztafőzelék Lencsefőzelék Sárgaborsófőzelék Zöldborsófőzelék |
![]() Krumplifőzelék Hozzávalók:
Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 1/2 l vízzel, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a gulyáskrémet. Ha a krumpli megpuhult, belekeverjük a tejföllel elkevert lisztet. Átforraljuk, ha szükséges, kis tejjel még felengedjük. Gondolatnyi édesítőt teszünk bele. Megsütünk a mikróban 2-3 pár virslit, ezzel tálaljuk. © 2009-2016 Kaszás Csaba |