Kezdőlap
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
Krumplifőzelék
Sárgaborsófőzelék
Zöldborsófőzelék






















 

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 400 g lencse,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db babérlevél,
  • 1 db vöröshagyma,
  • só, zsír, liszt, pirospaprika,
  • 1 pohár tejföl,
  • ecet, mustár,
  • 1 db füstölt hús kocka, vagy 1 kk füst ízű por.

Elkészítés: A megtisztított, megmosott hideg vízben beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, füstölt hús kockát,sót. Ha megfőtt paprikás rózsaszín rántással berántjuk, végül 1 pohár tejfölben kevés mustárt keverünk hozzá és egy pár csepp ecetet teszünk, hozzáadjuk a főzelékhez és készre főzzük.

Letöltés

© 2009-2016 Kaszás Csaba