![]() |
Kezdőlap Karalábéfőzelék Kelkáposztafőzelék Krumplifőzelék Lencsefőzelék Sárgaborsófőzelék |
![]() Zöldborsófőzelék A
világ
egyik legegyszerűbb étele, melynek
elkészítése mégsem a legkönnyebb. A
főzelék
megfelelő állagúra történő
készítése, még a legtapasztaltabb
háziasszonyokat is
képes próbára tenni. Íme a recept, mely
garantáltan tökéletes állagot biztosít
a zöldborsó főzeléknek is. Habarva
vagy
rántást készítve, paprikásan vagy
zöldfűszerekkel. Számtalan formában lehet
készíteni ezt az ételt. Ahonnan én
jövök, ott az a szokás, hogy habarjuk a
főzeléke(ke)t. A habarás általában liszttel
és tejföllel vagy tejjel történik.
De, hogy ne fogyassz feleslegesen túl sok lisztet, és ne
legyen csomós a
főzeléked, itt egy egészségesebb, egyszerűbb
recept. Hozzávalók
(2-3 adaghoz):
A
zöldborsót, a sóval, a zúzott fokhagymákkal és a vízzel tedd fel főni. Ha
zsenge vagy fagyasztott borsód van, körülbelül 10-15 perc főzés, elég is lesz. A keményítőt
csomómentesen keverd ki a tejjel. A megfőtt
zöldborsót vedd le a tűzről, lassan keverd hozzá a keményítős tejet. Alacsony
lángon folyamatos keverés mellett tedd vissza főni, add hozzá a zöldfűszereket,
és kevergesd amíg a főzelék besűrűsödik. Ez körülbelül 5 percet fog igénybe
venni. Ha már
szépen besűrűsödött vedd le a tűről és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Kész is
Vagy! Ennyire egyszerű volt. Tálalhatod akár tükörtojással, grillezett húsokkal
is. Jó étvágyat hozzá! © 2009-2015 Kaszás Csaba |