Kezdőlap
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
Krumplifőzelék
Lencsefőzelék
Sárgaborsófőzelék














































 

Zöldborsófőzelék

A világ egyik legegyszerűbb étele, melynek elkészítése mégsem a legkönnyebb. A főzelék megfelelő állagúra történő készítése, még a legtapasztaltabb háziasszonyokat is képes próbára tenni. Íme a recept, mely garantáltan tökéletes állagot biztosít a zöldborsó főzeléknek is.

 

Habarva vagy rántást készítve, paprikásan vagy zöldfűszerekkel. Számtalan formában lehet készíteni ezt az ételt. Ahonnan én jövök, ott az a szokás, hogy habarjuk a főzeléke(ke)t. A habarás általában liszttel és tejföllel vagy tejjel történik. De, hogy ne fogyassz feleslegesen túl sok lisztet, és ne legyen csomós a főzeléked, itt egy egészségesebb, egyszerűbb recept.

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 40 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál étkezési keményítő (burgonya vagy kukorica)
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kávéskanál só
  • 4-5 tekerés színes bors
  • 1 kávéskanál zöld fűszer keverék (kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring)
  • 1/2 csomag friss petrezselyem

A zöldborsót, a sóval, a zúzott fokhagymákkal és a vízzel tedd fel főni. Ha zsenge vagy fagyasztott borsód van, körülbelül 10-15 perc főzés, elég is lesz.

A keményítőt csomómentesen keverd ki a tejjel.

A megfőtt zöldborsót vedd le a tűzről, lassan keverd hozzá a keményítős tejet. Alacsony lángon folyamatos keverés mellett tedd vissza főni, add hozzá a zöldfűszereket, és kevergesd amíg a főzelék besűrűsödik. Ez körülbelül 5 percet fog igénybe venni.

Ha már szépen besűrűsödött vedd le a tűről és add hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Kész is Vagy! Ennyire egyszerű volt. Tálalhatod akár tükörtojással, grillezett húsokkal is.

Jó étvágyat hozzá!

Letöltés

© 2009-2015 Kaszás Csaba