Kezdőlap
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
Krumplifőzelék
Lencsefőzelék
Zöldborsófőzelék























Sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 600 g sárgaborsó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 60 ml olaj,
  • 2 db babérlevél,
  • 1 kk. paprika,
  • 50 g liszt,
  • só, őrölt bors,
  • 2 ek húsleves esszencia.

Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatom és az esszenciával, babérlevéllel, valamint a megtisztított apróra vágott hagymával sós vízben felteszem főni. Amikor megpuhult, berántom a fokhagymás, paprikás rántással és ízlés szerint őrölt borssal ízesítem. Tálalhatjuk sült hagymával, pogácsa fasírttal, főtt, vagy sült kolbásszal, pörköltekkel stb...

Letöltés
© 2009-2016 Kaszás Csaba