Húsok gyümölccsel
Sok étterem sok ételén kötelező dekoráció egy szelet narancs, jobb esetben kicsit bevágva, megtekerve, petrezselyemmel, sárgarépával megtoldva. Következzék néhány húsos recept, amit gyümölccsel együtt sütünk-főzzünk.

Őszibarack

Legegyszerűbb az őszibarackos-sajtos hússzelet recept elkészítése. Ez a hús lehet csirke, pulykamell, sertés, meg persze borjú is, fontos, hogy nem túl nagy, csont nélküli szeletek legyenek. Sózzuk, borsozzuk, kicsit lisztezzük, és elősütjük. Én olaj-vaj kombinációban szoktam, de ez ízlés kérdése. A sült szeleteket félretesszük, és ugyanebben a serpenyőben kicsit megpirítjuk a konzerv őszibarackokat. Természetesen friss barack is lehet, de az nincs túl hosszú ideig, sosem lesz olyan szép, mint a konzerv, és főleg nincs olyan sok leve. Őszibarack helyett ananászt is használhatunk, annak is sok leve van a dobozban, erre pedig itt szükségünk van. Egy tűzálló edénybe lerakjuk a húsokat, rá reszelt vagy vékony szelet füstölt sajtot, és rá az őszibarackot. A sok lét még kevés tejszínnel elkeverjük, picit együtt főzzük, majd ráöntjük a húsra, és az egész mehet a forró sütőbe 15-20 percre. Krumplipürével tálaljuk. Gyerekek általában nagyon szeretik, de felnőttek sem szoktak panaszkodni.

Kacsacomb aszalt szilvával (a recept lejjebb következik) Kacsacomb aszalt szilvával (a recept lejjebb következik)
Ananász

Az ananászos-spárgás pulykához a húst kis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, vajon vagy vaj-olívaolaj keveréken fehéredésig sütjük. Kinyitunk egy spárga és egy darabolt ananász konzervet, mindkettő levét egy kis fehérbor kíséretében hozzáöntjük, és főzzük, amíg a hús megpuhul. Sok idő nem kell neki. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt ananászt és spárgát, és kis pohár tejszínt öntünk hozzá. Még 1-2 perc, és lehet is tálalni, rizzsel vagy krumplipürével. Igazán nagyon egyszerű, és mindenki szereti.
Aszalt szilva

Aszalt szilvával tölthetjük is a húsokat, vagy szalonnába tekerve, megsütve is remek Aszalt szilvával tölthetjük is a húsokat, vagy szalonnába tekerve, megsütve is remek
Következzen két étel kacsával, ezek már kicsit bonyolultabbak, de egyik sem ördöngösség.

Kacsacombok aszalt szilvával... 4 combot megpirítunk, épp csak pici olajban, mert aztán rengeteg zsír kifolyik belőle. Szép sötétre sütjük, miközben forgatjuk, hogy minden oldala süljön. A zsír nagy részét leöntjük (ezt majd a hagymás krumplihoz használjuk), hagymát párolunk a zsírban, majd felöntjük jócskán vörösborral, és beleteszünk 20 dkg aszalt szilvát. Fűszerezzük, és betoljuk a sütőbe. Alacsony, 100 fok körüli hőmérsékleten 3 órán át sütjük. A végén a csontról szinte leolvad a hús, a szilva pedig krémesre sül. Pompás! A maradék zsírban hagymát dinsztelünk, majd beletesszük az összetört főtt krumplit, ez külön élvezet lesz.
Narancs

A narancsos kacsamellhez a mellek bőrös oldalát keresztben bevagdaljuk, és serpenyőben, erős lángon 5 percig sütjük, majd 2 percig a másik, lapos oldalát - és lehetőség szerint a rövid oldalakat is. Ezután a húsokat sózás, borsozás után bekenjük narancslekvárral. Melléöntjük egy narancs kicsavart levét és egy másik kifilézett (tehát a gerezdek elválasztó hártyáitól megszabadított) húsát. Ehhez is jöhet egy kis félédes fehérbor (a vörösbort általában jobb főzni, de itt a színe nem lesz szép tőle), és rövid ideig, kb. 10 percig sütjük 200 fok körüli sütőben. Ennyi bőven elég neki, hosszabb idő után kemény lesz, legfinomabb akkor, ha szép rózsaszínű a kacsamell.

Hozzászólás: 0 Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
 

Névnapok

Ma 2017. 9. 26, kedd, Jusztina napja van.
Holnap Adalbert napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 12, legújabb: jacksonalanzo

Legújabb hozzászólások

Nincs hozzászólás.

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.