WebFazek Sorkorcsolya Aszpikos sonkatekercs
Aszpikos sonkatekercs
Rántott hagymakarikák
Töltött lángos
Töltött szendvics
Ropogós
Juhturos pogacsa
Krumplis pogácsa
sajtos rúd
Ízletes bucik
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg készen vásárolt franciasaláta,
8 vékony, nagy szelet gépsonka,
5 dkg juhtúró,
2 dl tartármártás,
1 szál tormagyökér,
1 teáskanál tejföl,
2 húsleveskocka,
1/2 citrom leve,
2 púpozott evõkanál zselatinpor,
1 mokkáskanál porcukor,
csipetnyi só.

Elkeszites
A húsleveskockát 6 dl vízben feloldjuk, és hagyjuk kihûlni. Kis láboskába szórjuk a zselatinport, és a már kihûlt levesbõl 2 dl-nyit és a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük, és ázni hagyjuk. Ha már egyben áll az egész, ráöntjük a megmaradt húslevet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk. Félretesszük. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a közben lereszelt tormával, pici sóval és a cukorral. A gépsonkaszeleteket egyenként megkenjük a krémmel, és mint a palacsintát, felcsavarjuk. Szögletes, kisebb tepsit folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy pereme is legyen. Az aszpikos lé felével összekeverjük a franciasalátát és a tartármártást. A gépsonkaszeleteket egymás mellé tesszük a tepsibe, és apránként ráöntjük a megmaradt zselatinos húslevet. 5 percre a mélyhûtõbe tesszük, majd a kevert salátát is ráöntjük. A tetejét folpackkal befedjük, és a hûtõszekrény normál hûtõterében legalább fél napig dermesztjük. Tálalás elõtt közvetlenül tálra borítjuk, és a fóliát óvatosan lehúzzuk a tetejérõl. Adagokra vágjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997