



















|
Hozzávalók:
40 dkg készen vásárolt franciasaláta,
8 vékony, nagy szelet gépsonka,
5 dkg juhtúró,
2 dl tartármártás,
1 szál tormagyökér,
1 teáskanál tejföl,
2 húsleveskocka,
1/2 citrom leve,
2 púpozott evõkanál zselatinpor,
1 mokkáskanál porcukor,
csipetnyi só.
|
 |
A húsleveskockát 6 dl vízben feloldjuk, és hagyjuk kihûlni. Kis láboskába
szórjuk a zselatinport, és a már kihûlt levesbõl 2 dl-nyit és a citromlevet
ráöntjük. Összekeverjük, és ázni hagyjuk. Ha már egyben áll az egész, ráöntjük
a megmaradt húslevet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk.
Félretesszük. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a közben lereszelt
tormával, pici sóval és a cukorral. A gépsonkaszeleteket egyenként megkenjük a
krémmel, és mint a palacsintát, felcsavarjuk. Szögletes, kisebb tepsit folpack
fóliával úgy bélelünk ki, hogy pereme is legyen. Az aszpikos lé felével
összekeverjük a franciasalátát és a tartármártást. A gépsonkaszeleteket egymás
mellé tesszük a tepsibe, és apránként ráöntjük a megmaradt zselatinos húslevet.
5 percre a mélyhûtõbe tesszük, majd a kevert salátát is ráöntjük. A tetejét
folpackkal befedjük, és a hûtõszekrény normál hûtõterében legalább fél napig
dermesztjük. Tálalás elõtt közvetlenül tálra borítjuk, és a fóliát óvatosan
lehúzzuk a tetejérõl. Adagokra vágjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|