WebFazek Sorkorcsolya Rántott hagymakarikák
Aszpikos sonkatekercs
Rántott hagymakarikák
Töltött lángos
Töltött szendvics
Ropogós
Juhturos pogacsa
Krumplis pogácsa
sajtos rúd
Ízletes bucik
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
70 dkg nagy vöröshagymafej,
2 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
só és törött bors ízlés szerint,
A mártáshoz:
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkeszites
A vöröshagymákat meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymakarikákat elõször lisztbe mártjuk, majd az ízesített tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Bõ, forró olajban szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Amíg a hagyma sül, a majonézt a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, valamint kevés sót és törött borsot. Tálaláskor ki-ki belemártogatja hagymakrikáját a sûrû mártásba. Nemcsak finom, ám olcsó sörkorcsolya, hanem pirított kenyérszeletekkel vacsorára is alkalmas.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997