



















|
Hozzávalók:
70 dkg nagy vöröshagymafej,
2 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
só és törött bors ízlés szerint,
A mártáshoz:
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld.
|
 |
A vöröshagymákat meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat
felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymakarikákat elõször lisztbe
mártjuk, majd az ízesített tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsába
hempergetjük. Bõ, forró olajban szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Amíg a
hagyma sül, a majonézt a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megtisztított
és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, valamint kevés sót és törött borsot.
Tálaláskor ki-ki belemártogatja hagymakrikáját a sûrû mártásba. Nemcsak finom,
ám olcsó sörkorcsolya, hanem pirított kenyérszeletekkel vacsorára is alkalmas.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|