WebFazek Sorkorcsolya Ízletes bucik
Aszpikos sonkatekercs
Rántott hagymakarikák
Töltött lángos
Töltött szendvics
Ropogós
Juhturos pogacsa
Krumplis pogácsa
sajtos rúd
Ízletes bucik
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg főtt, melegen áttört burgonya
1,5 dkg élesztő
1 mokkás kanál só, kevés langyos víz
olaj a sütéshez
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
1/2 dl (oliva) olaj

Elkeszites
Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen. Duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük./Ez elkészíthető akár előző nap is/ Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk. Megjegyzés: a fokhagyma erős illata nem marad meg a petrezselyem jótékony "szagelvevő" hatása miatt. Bármilyen itallal kellemes étel /sör, bor, forró tea stb./ Jó étvágyat kívánok!

A receptet mikókati küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998