A A A

Diópálinka

 


Zilahy Ágnes Valódi magyar szakácskönyvéből

"Egy 3 literes bőszájú üvegbe tegyünk karikára vágott 20 gyenge zöld diót, 20 szem szegfűszeget, két darab fahéjat és fél kiló czukrot. Ezeket kevés vízzel felfőzve, öntsük az üvegbe és töltsük tele az üveget seprő, vagy törkölypálinkával. Az üvegeket időnként rázzuk fel. Pár hét alatt össze érik; gyomor fájdalom ellen igen hathatós gyógyszer."

 

Mai diópálinka recept:

 

DIÓPÁLINKA (Valójában zöld dióval feljavított bármilyen pálinka)

A diópálinka alapanyaga olyan természetes gyümölcspálinka, aminek nincs erős, kiabáló illata, íze, például nem felel meg a törkölypálinka. Ugyancsak ne használjunk gyümölcsaromával készült nagyipari pálinkát se. A pálinkát széles szájú befőttes üvegben a négybe vágott zöld dióra öntjük, hogy ellepje. Ízlés szerinti fűszerekkel fűszerezhetjük. Az üveget lezárjuk, 2-3 hónapig állni hagyjuk. A leszűrt diópálinka tiszta zöldes-barna színű, kellemes dióillatú és ízű. Étvágyjavító. Gyógyhatásáról a gyógynövény-fejezetben.

Megjegyzés: Készülhet más tömény italokból is, amelyeknek nincs túl erős, jellegzetes íze, illata.

 
Pálinkafőző, pálinkafőzők Víztisztító Harisnya, gyerekharisnya Pálinkafőző, pálinkafőzők Pálinkafőzés, pálinkafőzők Pálinkafőző berendezés

Pálinkafőző videó, pálinkafőzők Pálinkafőző videó, pálinkafőzők Pálinkafőző kép. Gázégő , gázégők