2005 Egyéb cikkek

"Északi" edzõtáborral kezdõdik a szezon


A június végi, svédországi edzõtáborral kezdi a 2005/2006-os évadot Sebestyén Júlia.

A 2004-es esztendõ mûkorcsolyázó Európa-bajnoka az elmúlt hetekben részt vett tömegsport rendezvényen és az egyik miskolci autós cég bemutatóján is, most pedig az iskolai vizsgák vannak a "középpontban" - emiatt még egy-két edzés elmulasztása is belefér. A Tiszaújvárosi SC versenyzõje - ha csupán a tényeket nézzük - számára az elõzõ szezon nem volt olyan eredményes, mint a 2003/2004-es.

- Két Világkupán is sikerült megszerezni a harmadik helyet, ami mindenképpen jó eredmény volt, hiszen Párizsban és Moszkvában is erõs mezõnyben futottam - mondta lapunknak a 24. születésnapját szombaton ünneplõ klasszis.

- Az Európa-bajnokságon egy nüansznyin múlt a dobogó, bosszantott, hogy nem jött össze. Sajnálatos módon a vb-n megbetegedtem, az erõm elfogyott, teljesen legyengültem, tudtam, hogy megközelíteni sem tudom majd azt, amire valójában képes vagyok. Az egyetlen célom az volt, hogy végigcsináljam a gyakorlatot, s ezzel Pavuk Vikivel együtt két kvótát szerezzünk a jövõ évi téli olimpiára.

Fair Play díj

A négyszeres magyar bajnok ezen lépését - mármint azt, hogy egészségét kockára téve is jégre lépett Moszkvában - a Magyar Olimpiai Bizottság is díjazta, ugyanis a Fair Play Bizottság "Sportcselekedetért" elismerésben részesítette. S hogy miként készül majd az új évadra Sebestyén Júlia?

- Június végén elõkészítõ edzõtábor lesz Svédországban, aztán nem sokkal késõbb az Egyesült Államokba utazom, ahol elkészítjük az új programokat. Vagyis egész nyáron dolgozni fogok, amit cseppett se bánok. Arról egyelõre nincs információm, hogy kapok-e Grand Prix meghívásokat, remélem, igen. Hasznos lenne, hiszen gyakorlatilag fél évig nem versenyzek, s minden alkalmat szeretnék megragadni a gyakorlásra, arról nem is beszélve, hogy ennyi idõ alatt azért ki lehet esni a ritmusból. A tavalyihoz hasonló kemény szezon vár rám; a legutóbbi vb is bebizonyította, hogy nagyon sok kiváló korcsolyázó van, akik között a pillanatnyi forma lesz a döntõ.

MI


Forrás: Borsod Online