2005 Egyéb cikkek

"Önmagamat is le kell gyöznöm az olimpiáig"

Ághassi Attila

2005. október 27., csütörtök 18:08


Élete egyik legfontosabb felkészülését hajtja végre az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, hiszen jövöre az olimpia mellett Európa- és világbajnokságot is rendeznek. Úgy gondolja, kondicionálisan még sokat kell fejlödnie, ezért meg is tesz mindent, mert az önbizalmához hozzájárulhat. Hibátlan gyakorlatokra van szüksége, különben lepontozhatják. Úgy vigyáz magára, mint a hímes tojásra, nehogy megbetegedjen. Új szponzort kapott.


"Ritka hosszú szezon áll elöttem, hiszen már elkezdödött, már túl vagyok két versenyen, januárban Európa-bajnokság vár rám, februárban az olimpia, márciusban pedig világbajnokság. Nem volt zavartalan a felkészülésem, elszakadt a cipöm, Pozsonyban mégis nyertem, Amerikában viszont lepontoztak, a nyolcadik lettem. Az egyik ugrásomat egy kombináció elemének minösítették a bírók - én is hibás vagyok természetesen -, így a negyedik kombinációt már nem vették figyelembe, pedig az volt a legnehezebb, és kiválóan is sikerült" - kezdte a 2004-es budapesti Európa-bajnokság legjobbja, Sebestyén Júlia.

Állítása szerint nem keseredett el, nem is bosszantotta túlzottan a dolog, és biztos benne, hogy jó úton jár. Koreográfusa az idei szezonra ismét az orosz Morozov lett, akivel a sikeres Eb elött már együttmûködött.

Úgy gondolja, kondicionálisan kell leginkább fejlödnie, mert jó eröben szeretne részt venni a legfontosabb versenyeken, és ha kiváló állapotban lesz, akkor nagyobb önbizalommal futhat ki a jégre.

"Önmagamat is le kell gyöznöm az olimpiáig, és már akkor is nagyon boldog leszek, ha mindent sikerült maradéktalanul kihoznom magamból. Mivel kis nemzet vagyunk, és a sportdiplomáciában kevésbé erösek, így hibátlan gyakorlatokat kell végrehajtanom, akkor lehet esélyem egy igazán jó eredmény elérésére" - magyarázta.

Sebestyén jelenleg naponta öt órát edz, délelött és délután is jégen van, balettórákat is vesz. Hogy kevés energiája maradjon, arról terepfutással gondolkodik. A monotóniát a mûszaki egyetemen végzett tanulmányaival szakítja meg, idén nyáron azonban már szerzett két diplomát - szakedzöi, sportmenedzseri - a Testnevelési Egyetemen.

Elismerte, idén nagyon kell vigyáznia magára, hiszen a tavalyi világbajnokságon náthája miatt betegen vett részt, és ez közrejátszott gyengébb szereplésében.

"Kerülöm a tömeget, nehogy átragadhasson az emberekröl bármilyen vírus rám, amikor hazaérek, azonnal kezet mosok. A csarnokok légkondija azonban még így is nagy veszélyt jelent, de megpróbálok úgy ügyelni magamra, mint a hímes tojásra szoktak vigyázni" - mondta.

Forrás:Index