2005 Egyéb cikkek

Szlovákiában kezd Sebestyén

Pozsonyban, a 13. Ondrej Nepela-emlékversennyel kezdi a 2005/2006-os szezont Sebestyén Júlia, a Tiszaújvárosi SC mûkorcsolyázója.

A 2004-es Európa-bajnok a jövõ héten lép jégre a szlovák fõvárosban, ahol elsõ alkalommal futja az új évadra készült mûsorait. Az indulók neveit átböngésztük, s bizony nem találtunk benne túl sok ismert korist...

- Ezen verseny esetében nem elsõsorban az számít, hogy nyerek-e vagy negyedik leszek, sokkal inkább azért fontos, mert végre bírók elõtt futhatom a programokat - nyilatkozta a többszörös magyar bajnok. - Ezen felül az sem mellékes, hogy mivel régen befejezõdött a tavalyi sorozat, vissza kell zökkennem a "versenyhangulatba". Persze, szeretném a felkészültségi állapotomhoz képest a legjobbat kihozni magamból.

Spanyol táncossal

A nyáron némi szünet is belefért Sebestyén Júlia életébe, de nem túl sok, mivel nemrég Spanyolországban töltött el egy hetet.

- Madridban edzettem, s mondhatom, nagyon örültem ennek a lehetõségnek - folytatta a kétszeres olimpikon. - A kötelezõben egyébként spanyol zenére fogok korcsolyázni és voltam olyan szerencsés, hogy az egyik tréningre el tudott jönni egy flamenco táncos, aki sok hasznos dolgot, mozgást mutatott meg. Pechemre pár hete szétszakadt az alig kéthónapos korcsolyám, s lehet, kibírt volna még egy kis idõt, ám úgy voltam vele, inkább újat "török be". Mostanra már elég kényelmes lett, jobb így, mintha erre szezon közben kellett volna sort keríteni.

A hölgyek rövidprogramja 23-án, pénteken 15.45-kor kezdõdik, míg másnap 15.30-tól a szabadkorcsolyázást láthatják a nézõk.

Forrás: Borsod Online