Optimal Optimus / Optimus Primal (Power of the Primes, leader):


A Power of the Primes (POTP) széria leader class figurái egy elég érdekes evolúciós feature-t kaptak. Egy dobozban kapunk egy Prime-ot, egy fiatalkori karaktert méghozzá úgy, hogy az alkatrészekbõl az alt mód is upgrade-elhetõ. No persze a több funkció nincs ingyen, boven vannak kompromisszumok...

Ez a kiadás mindjárt két korábbi Beast öntvénynek állít emléket, a kis robot alapvetõen az 1996-os Beast Wars Optimus Primal-nak, míg a kombinált mód az 1998-as Transmetal Optimal Optimusnak. A korábbi POTP leaderekkel ellentétben itt a két verzió önállóan is megél, míg Optimus Prime és Rodimus Prime esetében a kis robot nélkül a nagy sem mûködött. Emellett a tervezõk jópár funkciót is adtak a figurának. Tehát a nagy gorilla mód és a kis robot mód önállóan is mûködik. A nagy robot módhoz kombinálódniuk kell, illetve nagy gorilla módban is kombinálhatók. A kis robotnak nem igazán van értelmezhetõ alt módja, igazából egy szörfdeszkává alakul, ha a nagy gorillának szörfözni támadna kedve. Ez pedig a 2006-os verzióra emlékezetet. Van egy nagyon mondvacsinált kombinált ûrhajó alt mód is. Elég béna, és nem is túl stabil. Annyi haszna van, hogy a pilótafülke jól néz ki, és kobinált robot módban a mellkas részt képezi, ahova kerülhet a hozzá kapott Matrix is. Két puskát kapunk hozzá, melyeket számos módon használhatunk. Ezekbõl a legérdekesebb talán a mellkas némi átvariálása után kialakítható mellkas ágyú. Az alkar borító elemeit leszedve a vállakra is pattinthatjuk.

Összességében a mérete formája és stabilitása miatt az egyik leginkább gyermekjátéknak is használható Transformers figura az utóbbi idõben. Stabilak s vdstlakozásai, nem esik le róla semmi.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Mellkas ágyú:

POTP leader méretarány:

Félgorilla mód:

Optimus Primal:

MP Beast Convoy módjaival:

Surf:

Kombinált gorilla:

Majomparádé méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Power of the Primes bemutatók:

Vissza