Neptune / Sludge ("voyager", Planet X):


Bár a Fall Of Cybertron játék (FOC) komoly rajongótáborra tett szert a TF gyûjtõk körében, a Hasbro idejekorán leállt a figurák kiadásával. Ilyen módon a Dinobotok közül csupán Grimlock kapott hivatalos figurát a FOC-os kinézetében (bemutató itt és itt). A 3rd party figurakészítõk közül a Planet X állt neki pótolni a hiányosságot, számos FOC design figura kiadásával, így megjelentek a Dinobotok is. Természetesen a hivatalos TF neveket nem használhatják, így lett a brontosaurus alt móddal rendelkezõ Sludge-ból Neptune a római mitológia tenger istene. Emellett persze insignia sem kerülhetett rá.

Már a doboz is igen impozáns. Az elõlapon a figura mellkasának stilizált képe látható, míg a hátlapra a karakter szépen kidolgozott képe került. A dobozban dupla buborékban (tehát nem kötözgetve) kap helyet a figura és kiegészítõi, az útmutató és a karakter kártya pedig a buborék alatt található.

Az alt mód meglehetõsen formabontó ahhoz képest, melyet a karaktertõl megszokhattunk. Kissé kevésbé testes, nyurgább, viszont rendkívül futurisztikus a formavezetése és remekül kidolgozottak a felületei. Pontosan olyan, amilyennek lennie kell. A pózolhatósága nem rossz, a farokrész nem mozgatható, de ezen kívül nincs okunk panaszra. A szemszín nem változtatható, mind dino, mind robot módban kék, viszont mindkét módban remekül mûködik a "lightpiping".

Az átalakítás viszonylag egyszerû és logikus.

A robot mód nagyon jól adja a karaktert. Igazi izomagy, a mellkason végigfutó kereszt mótívumtól olyan, mint egy nagyétvágyú páncélos kereszteslovag. A feje is illeszkedik ehhez a karakterhez. Hozza a játékban látható kinézetet. Két méretes puskát kapunk hozzá és két hatalmas kalapácsot, melyek egy része vörös-áttetszõ, nagyon jól néz ki. A pózolhatósága nem rossz, bár ezúttal hiányzik a boka-artikuláció.

A figura valamivel nagyobb, mint a voyager átlag, a robot mód 19 cm magas, a dino pedig 27 cm hosszú.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Box:

Neptune & Quirinus:

Sludge-ok: Fans Toys, G Creations, Planet X, Hasbro G1:

Movie G1 Dinobots & FOC:

Méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza